Förändringar och priser i höstens Kom till skott

Höstens omgång av Kom till skott startar måndag 6 november och sedan kör vi fram till 3 december. Här kan du läsa om de förändringar vi gjort till denna omgång samt priserna som vi kommer lotta ut. 

Måndagen den 6 november drar vi igång höstens upplaga av Kom till skott och då kör vi fyra veckor fram till 3 december. Du behöver ha den senaste versionen av Skyttesportappen i din telefon för att kunna delta. Du laddar ned appen gratis på AppStore (iPhone) eller Google Play (Android). Sök på Skyttesportappen. 

Som vanligt har vi sytt ihop ett smaskigt prisbord tillsammans med några av våra samarbetspartners. Vi berättar mer om det lite längre ned här i texten, men först vill vi berätta om några små ändringar som genomförts till denna omgång. 

Tre nyheter för denna omgång är: 

1. Incitament för att öka antal deltagare i varje lag
- Lag som består av endast en individ har endast möjlighet att vinna SvSF profilprodukter i vinnarlotteriet. Ett lag måste bestå av minst två skyttar för att ha chans att vinna våra mer exklusiva priserna som vi lottar ut. Det går alltså fortfarande bra att delta ensam - men då kan man endast vinna våra profilprodukter om man uppnår 100% av målet och kvalificerar sig till vinnarlotteriet och man syns inte i rankinglistan heller om man deltar ensam. 

Syftet är att motivera fler att delta ihop med sina klubbkamrater från föreningen, så vi tillsammans hjälps åt att göra Kom till skott till en kul och social aktivitet som kan bidra till att öka sammanhållningen/"vi-känslan" i föreningen.

2. Ändrad poängintervall
Tidigare var lägsta poängnivå man kunde sätta som mål 500 och sedan var nästa snäpp 1000, 1500, 2000 etc. Nu har intervallen ändrats till 250 (istället för 500) mellan varje snäpp. Lägsta poängen man kan sätta som mål på lätta nivån är nu 250. Skjuter du t.ex en luftgren krävs 125 skott för att uppnå 250 poäng. 

3. Justerat poängsystem i de flesta grenar.
Poängen/skott har höjts i nästan alla grenar. Samtliga luftgrenar har höjts från 1,66/skott till 2 poäng. Grenar som tidigare haft 2,5 p/skott har nu 4 p/skott och 6,5 skyttet ger nu 10 p/skott. 

Vidareutveckling på gång till 2024
Efter sommaren genomförde vi en webbenkät där vi samlade in feedback om Kom till skott. Vi fick in många konstruktiva idéer och vettiga synpunkter som vi kan jobba vidare med. Planen är att genomföra ett flertal förbättringar, såväl för hela konceptet men också tekniska uppgraderingar och nya funktioner i appen. Dessa ändringar kommer dock ta lite mer tid så de tillkommer först i nästa upplaga, våren 2024. 

Priser i höstens omgång
Vi kan presentera ett riktigt fint prisbord även denna omgång. I vårt vinnarlotteri kommer vi lotta ut priser både till föreningar och individer - och nu även distrikt! INDIVIDUELLA PRISER (OBS! endast de som tävlar i lag har chans att vinna)


1. Vapenstället Salut från Scandinavian Safe. (värde 2495 kr) SE PRODUKT

2. Presentkort från Karl Olsson Shooting Sports 750 kr 

3. LED-slinga med rörelsesensor från Scandinavian Safe (värde 248 kr) SE PRODUKT

4. Individuella priser som alla deltagare kan vinna:
SvSF-profilproduker; vår nya kortlek, duffelväska, ryggsäck, vattenflaska, termos. 

PRISER SOM TILLFALLER LAGETS FÖRENINGEN (OBS! endast de som tävlar i lag har chans att vinna)

1. Ett träningspass/inspirationsföreläsning med en känd skytteprofil som kommer till er förening. Bjud in så många medlemmar ni har plats för. SvSF kansli hjälper till att ordna med allt och betalar kostnaderna. 

2. Presentkort från Karl Olsson Shooting Sports på 1000 kr 

PRISER SOM HELA DISTRIKTET HAR GLÄDJE AV
I samarbete med Sport Quantum kan vi erbjuda ett helt nytt typ av pris. Sport Quantum tillverkar och säljer digitala tavlor bl.a SQ AIR 10 som nyligen blivit godkänd av ISSF. 
I priset ingår att Sport Quantum kommer till er förening och genomför en demo av deras tavla SQ AIR 10. Det blir som en liten happening i er förening där ni bestämmer ett datum som passar. Förutom själva demon så bjuds det också på lite tävling med priser. Tanken är sedan att föreningen får behålla tavlan under en bestämd tidsperiod innan den skickas vidare till nästa vinnande förening inom det distriktet. 

Följande tre distrikt kommer kvalificera sig till detta lotteri:
1. Det distrikt med flest antal deltagande föreningar*

2. Det distrikt med flest deltagande antal lag* (t.ex kan vara flera lag från samma förening) 
(*krävs minst 2 skyttar i laget och att laget minst uppnått 100%) 

3. Det distrikt med flest antal deltagande skyttar. Här räknas även alla de som deltagit individuellt in. 
Krävs dock att individen uppnått minst 100%.

Ett av dessa tre distrikt kommer att vinna det så kallade "vandringspriset" från Sport Quantum. Och då kommer alla de föreningar (som representerade det distriktet i Kom till skott) få demo-kvällen (+rolig tävling med priser) och sedan låna tavlan under en bestämd tidsperiod.

Obs! Priset gäller endast de föreningar som har skjuthall för luftskytte (pistol/gevär)

VIDEO: Se när våra svenska elitskyttar testar SQ AIR 10 från Sport Quantum.


 

Richard Gardt 23-11-01