Fullmatad agenda på årets skytteforum

Årets skytteforum genomfördes under helgen i Bromma. Konferensen samlade över 80 deltagare från hela landet. En av huvudpunkterna på agendan var styrelsens förslag på organisationsutveckling till 2025. 

När årets upplaga av Skytteforum drog igång på lördagsmorgonen så fylldes konferensenslokalen på Best Western Hotell i Bromma utav drygt 80 personer från hela Skyttesverige. En av huvudpunkterna på agendan som det ägnades mycket tid och samtal åt var styrelsens framarbetade förslag på en ny organisationsstruktur, som distrikten kommer att rösta om senare i vår på Förbundsmötet. 
Förslaget innebär bl.a att de nuvarande sektionerna kommer upplösas och istället ersättas av ett flertal olika kommittéer, arbetsgrupper och nämnder med mer fokuserade arbetsuppgifter. 
Förslaget på den nya strukturen som styrelsen och förbundschef Jonas Edman presenterades landade positivt hos den breda massan. Diskussionerna som följde belyste såväl den tänkta nya strukturens fördelar som dess utmaningar. 

SE VIDEO: Här förklaras arbetsprocessen med SvSF:s organisationsutveckling. 

Detta var huvudtemat under lördagens konferens men tack vare SvSF-kansliets utomordentliga planering så hanns det även med att klämma in andra viktiga utvecklingsfrågor såsom; normer och inkludering och den nya tävlingsadministrativa plattformen som håller på att tas fram; Skytte-TA. Deltagarna fick även lära sig lite mer om Riksidrottsförbundets och Folkspels utbildningsprogram Eldsjäl 2.0 som ska forma framtidens ledarskap inom den svenska idrottsrörelsen. 

Innan det var dags för gemensam middag på hotellet så avrundades lördagspasset med premieutdelning, där tidigare ordföranden, Bo Ohlson, utsågs till Hedersledamot av förbundsstyrelsen, som han gladeligen tog emot av hans efterträdare Johan Carlson.

Även årets skytt delades ut. Det gick 2023 otvivelaktigt till gevärsskytten Victor Lindgren. Victor kunde själv inte vara på plats, men en video spelades upp där han tog emot diplomet och priset från ledamot Christian Erlandsson. Grattis till Victor för ett utmärkt genomfört skytte 2023.

Victor Lindgren kunde inte vara på plats för att motta utmärkelsen Årets skytt, så denna video spelades upp på Skytteforum. 

Söndagen präglades av temat inkludering. Det redogjordes om vad som var på gång inom parainkludering, 65+-skytte samt en liten uppdatering från Björn Bergström om hur arbetet med anläggningsregistret fortlöper.

Vi fick också äran att gästas av en gästföreläsare. Detta var Cecilia Wahlgren som föreläste för deltagarna om NPF och ledarskap. Hur ska man tänka om man har deltagare i sin verksamhet som har NPF, dvs en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Tankar om detta presenterades av Cecilia och diskuterades i smågrupper. Ett uppskattat pass av deltagarna.

När helgen sedan summerades var det med trötta men glada miner. Man märker att det finns mycket kompetens och idéer ute i det avlånga skyttesverige. Nu hoppas vi att deltagarna tar med sig engagemanget från helgen till sina lokala föreningar och distrikt och fortsätter göra skyttesporten till en idrott för alla – hela livet.

Stort tack till alla deltagare och Best Western Bromma för en fin konferenshelg i skyttets anda!


 

Richard Gardt 23-11-20