Givande läsår på Strömsunds Skyttegymnasium

Så är snart ännu ett läsår till ända på skyttegymnasiet i Strömsund. Ett läsår som för eleverna både varit fyllt av vanlig vardag med lektioner i olika ämnen, skytteträning, fysträning och häng med kompisar men även av resande och besök i olika former.

Utbildning, besök och läger
Under hela läsåret har elevena haft schemalagda lektioner måndag till torsdag och där utöver goda möjligheter till egen träning. Skytteträningen har varit fylld av teknikträning av olika slag, scatt-träning och tävlingsträning. På fyspassen har det tränats både kondition och styrka, inne och ute beroende på mängden snö. Självklart har vi även haft teoripass. Där har vi bland annat behandlat; kost, fysisk träning och idottspsykologi.

Fysträningen har bedrivits både inne- och utomhus

Utöver ordinarie verksamhet har vi haft ganska mycket besök av olika slag. Olika sorters lokalmedia (tidningar, TV, radio) har gjort reportage utifrån att det har fräschats upp lokaler i skjuthallen och installerats nytt markeringssystem för 25/50m. Vi fick även besök från Svenska Pistolförbundets kansli innan jul när de skulle skriva en artikel till Nationellt Pistolskytte.

Men framför allt har vi haft besök av skyttar. Vi har haft träningsläger både vid höst- och sportlov men även inspirationsdag. Lägren har innehållit skytteträning och teori knutet till det men även fyspass har ingått i de lite längre lägren.

Eleverna i åk 3-4 var i november iväg till skytteforum i Stockholm. En helg där de fick lära sig nya saker och stifta nya bekantskaper.

Sen har även detta läsåret inneburit traditonella inslag som fjälltur vid skolstart, julmiddag med jultal och tomte och ett antal mil i minibuss. Så snart lämnar ännu ett gäng med studentmössan i hand och drar mot nya äventyr. Tack för dessa tre eller fyra år och varmt välkomna ni nya elever.

Niklas Engström och Marie Martinsson



Ett axplock av artiklar och inlägg om Skyttegymnasiet i Strömsund

Det traditionella inslagen; fjälltur, julmiddag och tävlingar

Inspirationsdagen som genomfördes i februari innehöll teori för både skyttar och ledare, träning och mat.

Och förstås har läsåret innehållit hiskeligt många timmar kvalitativ träning i skjuthallen


 

Richard Gardt 23-05-30