Grym resultatnivå i OL-trap på VM

Resultatnivån i den olympiska trapen på VM i Baku har varit grym. Två 124:or följdes av sju 123:or som fick särskjuta om att ens komma till finalen i herrklassen.

Rickard Levin-Andersson fyllde på med ytterligare en 25:a i fjärde rundan innan en 23:a i femte rundan gav slutresultatet 121 träffar och en 28:e placering.

Andreas Norlén summerades till 118 träffar, vilket gav 66:e placering bland totalt 136 deltagare i OL-trapen som var sista OS-gren att avgöras på årets VM.

VM-guldet i herrklassen togs hem av kroaten Giovanni Cernogoraz med 44 träffar mot 41 dito för slovaken Marian Kovacocy. Bronset till Khaled Almudhaf, Kuwait.

Mikael tillfreds men inte nöjd

För pistolskytten Mikael Nilsson, Ljungby, avlöstes standardpistolen direkt av tävlingen i grovpistol under torsdagen.

I grovpistolen blev det 283 poäng i precision och 285 dito i snabbmomentet, vilket gav 568 poäng och en 25:e placering.

- Tillfreds men inte helt nöjd är väl känslan. Mycket bra genomförande men strax utanför i båda matcherna, sa Mikael, som får ladda om inför militära VM i Rio senare i höst.

Det händer framöver i Baku

Under fredagen avgörs den avslutande pistolgrenen i form av klassikern fripistol, där de blågula färgerna försvaras av Morgan Johansson Cropper.

På lerduvebanan avslutas med mixedlag i trap, där Sverige tyvärr inte är representerade.

Från lördag fram till torsdag i nästa vecka går VM-tävlingarna in i en ny fas bestående av dels gevärsskyttet på 300 meter och dels om svenskgrenen viltmål på såväl 10 som 50 meter.

Text: Mikael Svensson

Bilder: Andreas Carlsson

 

Mikael Svensson 23-08-24