Inga fler medaljer på 300 m

Nu är VM i Kairo över. Sista dagen avslutades med en sjätte plats för Elin Åhlin och Karl Olsson i 60 ligg mixen. Därmed blev Elins brons i halvmatchen den enda svenska medaljen i detta VM.

2022-års upplaga av världsmästerskapen i gevär och pistol kan nu läggas till handlingarna. Idag avgjordes de sista tävlingarna i Kairo och för våra svenska deltagare återstod bara mixed lagtävling i gevär 300 m, 60 skott liggande, där Elin Åhlin och Karl Olsson representerade Sverige.

Lagledare Jonas Edman rapporterar följande från Kairo:
"Elin och Kalle gör första omgången riktigt bra och ligger väl inom marginalen för de åtta lag som går vidare till andra omgången. I omgång två snäppar ett antal av de andra lagen upp tempot ordentligt och levererar riktigt bra resultat. Det krävs 398 av 400 för att vara bland fyra lag som går vidare till medaljomgångarna. Tyvärr orkar vi inte upp i dessa poänger idag, utan stannar på 393. Vi är inte riktigt nära att gå vidare. Kalle och Elin slutar på en hedrande sjätte plats. Vi får åka hem och träna på och återkomma till kommande mästerskap nästa år". 

Summering från onsdagens tävlingar
Karl Olsson kom på 20:e plats i herrarnas 60 ligg med 594 (23x) poäng. Minst 597 (40x) krävdes för att ta medalj. I damklassen slutade Elin 12:a i tävlingen med 591 (28x) poäng. Här krävdes 595 (32x) eller mer för att hamna på pallen.

Inte heller i 3x20 mixed teams gick det svenskarnas väg. Förvisso klarade de sig vidare till andra omgången, men där räckte deras totalpoäng på 579 bara till en sjunde plats. För att gå vidare till medaljmatch krävdes 583 eller bättre.
- De jobbar och sliter men tyvärr finns inte poängerna där så som vi vet att dessa två kan prestera i alla grenar. Det är inte dåligt men det räcker inte mot detta motstånd, säger Jonas Edman, som varit tillfällig ledare för 300-metersskyttarna under tävlingsdagarna i Kairo.

Sverige tog en medalj i detta VM. Ett brons i damernas 3x20 signerat Elin Åhlin. Utöver det lägger vi på minnet ett flertal fina individuella prestationer och personliga rekord. Gevärsjuniorerna Amanda Carlsson och Victor Lindgrens fjärde plats i 10 m mixed teams var den prestation som var närmast en pallplacering. 
Richard Gardt 22-10-27