26:e plats för Levin Andersson på EM

Trots gårdagens perfekta start höll det inte hela vägen till final för Rickard Levin Andersson när herrarnas EM-tävling i trap idag avgjordes i Osijek. 

Med full pott efter första två serierna och 73 utav 75 när gårdagen summerades låg Rickard Levin Andersson på tolfte plats med en duva upp till särskjutningsplats. Men efter att ha inlett söndagen med bara 22 fullträffar i fjärde serien var svenskens finalchanser borta. Med 24 i sista serien blev slutresultatet 119 träffar vilket innebar en 26:e plats bland 104 startande skyttar. 122 var resultatet som idag räckte till finalplats. Fransmannen Sebastien Guerrero var bäst rakt igenom hela grundomgången med maximala 125 träffar i poängprotokollet.

Rickard sätter ord på känslorna en stund efter matchen;
 – Känns helt okej ändå, lite tråkigt med tanke på igår. Kom lite fel i starten i första serien idag. Det är små marginaler som sagt. Andra serien idag var jättebra, tyvärr smet det ju en i alla fall. Överlag så har det stämt bra, alla träffarna har varit mitt i. Det är ju dom där "turträffarna" som gör ett bra resultat till ett jättebra resultat. 


Andreas Norlén och Rickard Levin Andersson - lerduva, trap116 träffar för Andreas Norlén och 119 för Rickard Levin Andersson blev det på EM

Andreas Norlén stannade på 114 träffar efter fyra raka 23:or och en 22:a som avslutning. Andreas slutade på 71:a plats. 

Landslagsledare Pia Hansen delar med sig av sin analys av killarnas insatser;
– Idag har det varit bättre väder än igår. Lite kallare men regnet har vi sluppit. Rickard hade oflyt i sin första serie eftersom han inte fick till starten i början av serien. Sedan sköt han lika fint och säkert resten av sina skott som han gjorde igår. Andreas andra dag har i stort sett varit som igår. Skjuter bra men det blir några bommar i varje serie. Bägge skjuter tekniskt otroligt bra men får inte med sig de sista duvorna för att vara med och slåss om finalplatserna. Rickard har även på denna tävling skjutit ett högt resultat, inte många duvor efter täten.

Därmed är EM i lerduva över för svensk del. Även den internationella (ISSF) tävlingssäsongen lider nu mot sitt slut, endast världscupfinalen återstår men i år har ingen av våra lerduveskyttar kvalificerat sig dit. Däremot är ju två av våra gevärsskyttar kvalificerade till årets VC-final. Så det finns fortfarande lite att se fram emot. 

Resultat EM Lerduva, Osijek 
Trap - herrar


 

Richard Gardt 23-09-24