Julhälsning från Riksidrottsgymnasiet i Sävsjö

Här kommer en trevlig julhälsning från Skyttegymnasiet i Sävsjö, som kan summera 2022 som deras mest framgångsrika år om man ser till vunna medaljer. 

Då har det gått en termin till på Riksidrottsgymnasiet i Sävsjö och ett välförtjänt jullov står inför dörren. Den senaste veckan har vi haft julavslutning på skyttet. Vi hade glögg och lussebullar och en eftermiddag med roliga lekar. Blåsrör, pilbåge, blindskytte samt carspotting stod på programmet. (Kanske tur att vi inte är ett bågskyttegymnasium). Carspotting? Det är när man försöker att spotta Ahlgrens bilar i en burk.


 Carspotting med Ahlgrens bilar - kanske en framtida OS-gren? 

Efter dessa hårda tävlingar så var det så klart julklappsutdelning och fika. I år firade vi lite extra eftersom det har varit det mest framgångsrika året om man ser till vunna medaljer på både nationella tävlingar som SM, men även internationellt med medaljer på t ex LF-open och EM mm. Så bageriprogrammet på Aleholms gymnasium hade fixat fantastiska tårtor till oss.

Sista veckan före jul kommer vi att ha ”fysträning” bestående av att flytta saker och bygga om i hallarna inför Swedish Cup som går av stapeln första veckan i januari. Efter några års uppehåll är det alltså dags igen för denna stora internationella tävling som arrangeras här i Sävsjö. Hoppas att vi ses där!

Vi planerar så klart att arrangera lite tävlingar under våren också, både pistol och gevär, men funderar även på att ha ett nytt läger för ungdomar i 13-15 års ålder. Så håll ögon och öron öppna om ni är intresserad av detta.

Till sist, vill vi önska hela Skyttesverige en riktigt god Jul och Gott Nytt År
från alla oss här på Aleholms Skyttegymnasium i Sävsjö.

Eleverna fick testa på bågskytte, gick väl sisådär med att träffa 10:an 

Ett framgånsgrikt tävlingsår firades med tårta och lussebullar 


 

Richard Gardt 22-12-19