Lärorik VC-debut för Stina Lawner

Pistolskytten Stina Lawner gjorde sin världscupsdebut i Baku. Idag sköt hon 574 i sportpistol vilket gav en 50:e plats i det 95 damer starka startfältet. Marcus Madsen sköt 3x20 där han blev 23:a. 

34-årige Stina Lawner från Falu Sport- och pistolklubb och har under veckan i Baku skjutit sin första världscuptävling. Hon deltog både i 10 m luftpistol, individuellt och i mixed och idag avklarade hon tävlingen 25 m sportpistol där hon kan ta med sig en 50:e plats hem i bagaget - av 95 startande. 
Stinas totalpoäng blev 574 efter 285 i precisionsskyttet samt 289 i snabbmomentet. För att gå vidare till finalskyttet krävdes 583 denna lördag i Baku. 

Stina berättar hur hon upplevde 25 m matchen;
– Jag var riktigt revanschsugen efter luften och hade rätt mindset inför matchen. Jag jobbade på bra, hade ett fåtal skitskott, så att jag står på stor tävling med 100 andra skyttar och lyckades skjuta 574 så här tidigt på säsongen känns gött! Jag är väldigt sugen på mer 25 m tävlingar. 

Stina fick kämpa sig igenom lufttävlingarna men är desto mer nöjd med resultatet i sportpistol. Framförallt  gav världscupen en nyttig erfarenhet att bygga vidare på. 
– Det har varit lärorikt. Jag ser luftmatchen som en uppvärmning där nerverna brakade lös för att sen känna mig lugnare när jag kom till min favorit, sportpistol. Skönt att avsluta med ett bra jobb, nu ska jag hem och träna på för sommarens tävlingar, säger Stina sammanfattningsvis. 

Madsen några poäng för kort idag
Marcus Madsen som stod för en kanonprestation i gårdagens luftmatch där han sköt 629.9 - vilket ger ett snitt på 10.5 per skott (!) - gjorde en habil insats i dagens 3x20 på 50 m. Han klarade sig igenom elimineringen på 583 poäng. Han lyckades dock inte växla upp ytterligare en nivå i kvalificeringen utan landade exakt samma poäng som innebar en 23:e plats. Framförallt tappade han några poäng för mycket i knä (193) och stå (196) - hade han plockat fyra poäng till där så hade han haft bra chans på en semifinalplats då 587 räckte för avancemang. 

Marcus kan ändå resa hem med ännu en mycket väl genomförd världscuptävling som onekligen ger mersmak inför sommarens European Games, där han ingår i den svenska truppen. 

Resultat världscupen i Baku

25 m Sportpistol - Damer

50 m gevär 3x20




Richard Gardt 23-05-13