Lagbrons till gevärstjejerna i Ruse

Gevärstjejerna Isabelle Johansson, Hannah Göransson och Amanda Karlsson säkrade ett svenskt  brons i damernas lagtävling i GP-tävlingen i Ruse som avslutades under söndagen. 

Grand Prix-tävlingen i Ruse avslutades precis som den började; med en svensk bronsmedalj i gevär. Under söndagen avgjordes de sista tävlingsklasserna, som var lagtävlingarna, där Sverige endast ställde upp med ett lag, och det i damernas gevär. 
Isabelle Johansson verkar ha hittat storformen tidigt på säsongen. Med två guld och ett brons från förra veckans Swedish Cup, har hon fortsatt skjuta fina resultat här i Ruse. I fredags tog hon brons i mixed ihop med Marcus Madsen och igår (lördag) var hon bara fyra futtiga decimaler ifrån den individuella finalen. Idag kom ytterligare en framgång ihop med landslagskompisarna Amanda Karlsson och Hannah Göransson när de defilerade sig fram till bronset i lagtävlingen. 

Svenskorna tog sig enkelt vidare från första kvalificeringsomgången som femte bästa lag på samma poäng (936.3) som Storbritannien. I nästa kvalrunda, där skyttarna endast skjuter två serier var, fick tjejerna ihop 624.7 poäng och lyckades därmed knipa den sjätte och sista finalbiljetten - med 1,4 poängs marginal till sjuan Schweiz. 

Isabelle Johansson, Hannah Göransson och Amanda Karlsson gevär

Svenskorna kopplade tidigt greppet i bronsmatchen mot det österrikiska laget och höll hela tiden Österrikarna på tryggt avstånd bakom sig. Det blev till slut svensk seger med åtta poängs marginal, 16-8, och Isabelle, Hannah och Amanda belönades med varsin bronsmedalj på prisceremonin. Polen lade beslag på guldet efter finalvinst över Serbien. 

Isabelle Johansson sammanfattar GP-helgen i Ruse med följande ord:
- Det har varit en bra vecka! Laget jag åker med är fantastiskt så det är svårt att inte vara superglad. Mitt eget skytte känner jag själv har varit lite upp och ner och finns mycket mer att ta på. Så att ändå få ta två medaljer och vara så nära en final ger självförtroendet en extra boost att man ligger med riktigt högt när man får det att stämma lite bättre. Det har absolut gett mersmak inför nästa veckas tävlingar i Kroatien. 

Paul Larm, landslagscoach för gevärsskyttarna, var förstås nöjd med ännu en medalj för sina skyttar. 
- Amanda, Hannah och Isabelle bar varandra genom hela finalen. De sköt riktigt bra idag. Vi pratade innan om att hellre våga än att fega ur - och dom vågade. Extra eloge till Hannah, som gör sin första SSF-final och det blev brons - mäktigt!

ISSF Grand Prix - Ruse, Slovenien.
Klicka här för mer info, resultatlistor, och tävlingsschema 


 

Richard Gardt 23-01-15