Levin Andersson med i toppstriden

Trots spöregn smackade Rickard Levin Andersson in 73 träffar när EM-traptävlingen drog igång idag i Osijek. Rickard hänger med i toppstriden. Andreas Norlén fick med sig 69 träff. 

EM i lerduva lider mot sitt slut men än återstår trap-tävlingarna som inleddes under regn och rusk i Osijek idag. Silvermedaljören från EM i fjol, Rickard Levin Andersson, fick bästa möjliga start då han sköt full pott i sina två första serier. I tredje serien kom hans två enda bommar. 

Landslagsledare Pia Hansen förmedlar följande rapport från Osijek;
"Första dagens skytte har genomförts i mestadels ösregn. Rickard har skjutit i världsklass. Det är så roligt att få se på när det stämmer så bra. Oturligt nog fick han med sig två bom i sista serien trots i princip ett felfritt skytte, men han är bra med i toppen inför de två sista serierna imorgon. Andreas har skjutit riktigt bra och har haft ett jämnt skytte, men ligger en bit efter med två bom i varje serie. Serie två idag lyckades han hålla ihop det otroligt bra trots att serien bröts flera gånger pga ösregn. De andra skyttarna i serien stördes betydligt mer av detta än Andreas. I sista serien visade han suveränt skytte, så det är bra inför imorgon."

Blöta förhållanden i Osijek idag, men det stoppade inte göteborgaren Rickard Levin Andersson ifrån att leverera 73 träffar i regnet

Enligt Pia Hansen drog ett åskväder in över Osijek under lördagkvällen och mer regn förväntas falla under morgondagen.
- Våra killar är vana vid sådant här väder ändå, konstaterar Pia.

Rickard ligger på en 12:e plats med 73 träffar och måste ta in minst en duva imorgon för att nå särskjutning. 
Andreas 69 träffar ger honom en 60:e plats för närvarande. Rafflande upplösning väntar imorgon, söndag. 

Resultat EM lerduva, Osijek 
Trap - herrar dag 1 av 2


 

Richard Gardt 23-09-23