Lindgren och Madsen kvalificerade till världscupfinalen

Nyblivne världsmästaren Victor Lindgren och Marcus Madsen är kvalificerade till världscupfinalen som avgörs i Doha, 18-26 november. 

Vilken fantastisk säsong det varit för våra främsta gevärsskyttar; medaljer på världscup, EM, JWC och ett VM-guld som grädde på moset. Många utropstecken finns förstås att lyfta fram men två skyttar som utmärkt sig lite extra är Victor Lindgren, som både kan titulera sig Junioreuropamästare och Seniorvärldsmästare i 10m luftgevär, och Marcus Madsen som tog sig till final i Europeiska Spelen genom att skjuta ett nytt svenskt rekord. Deras resultat och prestationer under året har nu kvalificerat dem till årets ISSF världscupfinal som går i Doha, Qatar, 18-26 november. Marcus Madsen är dessutom kvalificerad i två grenar; 10m luftgevär samt 50m 3x20. 
På den senaste världsrankingen i herrarnas luftgevär innehar Victor plats 15 och Marcus rankas som nr 17 i världen. I 3x20 ligger "Mackan" på plats 18 på världsrankingen. 

– Superpositivt och välförtjänt! Senast gevär hade någon i final var 2014, Sam Andersson, kommenterar Mats Eriksson, Förbundskapten för gevär. 

Världscupfinalen i Doha
Kvalificerade skyttar - samtliga grenar

ISSF Världsranking - samtliga grenar (2023-09-19)


 

Richard Gardt 23-09-22