Madsen decimaler från VC-final

Marcus Madsen fortsätter rada upp höga poäng i luftgevär. Idag blev det 628.6 vilket bara var 0.8 poäng ifrån en plats i världscupfinalen i Rio. 

Marcus Madsen fick en kanonstart i 10m luftgevär på världscupen i Rio. Med 106.2 i första serien skaffade han sig en tillfällig plats högst upp i toppen. Marcus fortsatte sedan skjuta riktigt stabilt men kunde inte hålla uppe samma imponerande precision som i första serien. Efterföljande fyra serier låg han i spannet 104.1 till 104.5 för att sedan avsluta starkt med 105.4. Sammanlagt 628.6 som kvalar in som hans tredje högsta tävlingspoäng (i ISSF och mästerskap) i år. Resultatet räckte till en elfte plats - bara 0.8 ifrån sista finalplatsen. Marcus har verkligen höjt sin nivå under 2023. I sina fyra senaste tävlingarna har han skjutit 629.9 (VC, Baku), Europeiska spelen 628.5, 629.0 (VM, Baku) och idag alltså 628.6. 

Marcus Madsens fina form håller i sig. Idag blev han elva på världscupen i
Rio med 628.6 poäng.

– Jo, det stämmer det är min tredje bästa poäng i år. Jag får vara riktigt nöjd med dagens resultat. Jag gjorde så bra som jag kunde idag, tyvärr så ville nästan allt strula idag, väldigt svårt med det mesta och inget kom gratis. Så är det tyvärr och jag har lyckats kontrollera och hålla borta sådana dagar för de mesta under året men idag kom en sådan dag. Riktigt glad över att poängen är så hög även på en mindre bra dag, säger Marcus innan han måste springa iväg till skjutbanan igen för PET:en i 3x20 som han tävlar i imorgon söndag. Bara att ladda om batterierna och på't igen alltså. 

Resultat Världscupen i Rio
10m luftgevär - Herrar


 

Richard Gardt 23-09-16