Madsen en poäng ifrån tredje VC-medaljen

Marcus Madsen var snubblande nära att lyckas med ett medalj-hattrick i en och samma världscup. Marcus slutade fyra i herrarnas 60 skott liggande - bara en poäng ifrån bronset.  

Han har fått sitt skytte att stämma riktigt bra där borta på andra sidan jorden i Jakarta, den 28-årige Marcus Madsen. Två bronsmedaljer (10 m luftgevär, herr samt mixed) har han hittills kunnat packa ned i resväskan och idag låg han (ja, bokstavligen låg) på skjutbanan igen för att försöka panga hem ännu en medalj, nu i herrarnas "60 ligg", vilket i så fall skulle ha inneburit något så unikt inom svenskt skyttesport som ett hattrick i världscupmedaljer, dvs tre medaljer i en och samma vc-tävling. Och det var faktiskt otroligt nära att han lyckades med den bedriften. Marcus sköt 622.3 - karriärens hittills bästa poäng i 60 ligg på en ISSF-tävling. Med den poängen placerade han sig på fjärde plats i tävlingen - endast nio tiondelar bakom bronsmedaljören Bernard Pickl, Österrike. Schweizaren Jan Lochbihler vann guldet på 626.6.

-  Ja, det stämmer nog att det är bland mina hösta resultat på ISSF-tävlingar. Jag är därför väldigt nöjd. Det var en stabil prestation i dessa förutsättningar. Det kom en hel del byiga vindar som man ser drar ner poängen i listan, förklarar Marcus. 

Om du hade fått samma poäng som Pickl, 623.2 - hade det krävts särskjutning om bronset då? 
- Oj nej, det tror jag inte. Hade nog gått på innertior eller bästa sista serie i så fall. 

Med tanke på att det var din säsongspremiär i 60 ligg och du dessutom sköt ett av karriärens bästa resultat, går det att känna någon besvikelse över att du inte lyckades få med dig bronspengen? 
- Nej absolut inte. Jag har inte tränat och jag har inte visat så bra form på träningarna innan tävlingen, så jag kan absolut inte vara besviken över mitt resultat. Att det var tre andra som sköt bättre får jag bara gratulera. Men ja, väldigt kul premiär blev det. 

Men en medaljchans återstår för Marcus i herrarnas 3x20, där grundomgången startar imorgon torsdag, med final på fredag. 

RESULTAT Marcus Madsen 50 m 60 skott liggande

MADSEN Marcus 104.2 103.3 102.3 104.6 104.2 103.7 622.3


Världscupen i Jakarta
Resultat, schema, mer info 


 

Richard Gardt 23-02-01