Madsen sköt högsta VC-poäng i karriären

Marcus Madsen blev 10:a i herrarnas luftgevär på 629.9 - hans bästa poäng hittills på en världscuptävling. Han var endast 0.4 från att ta en plats i finalen. 

Marcus Madsen går från klarhet till klarhet. Den ihärdiga träningen i kombination med en ökad dos av internationella tävlingar har under 2023 börjat skörda frukt. Idag, i Baku, kom ytterligare ett kvitto på det.
Marcus prickade in 629.9 poäng vilket är hans högsta poäng i världscupsammanhang. 
Han var också ytterst nära att gå vidare till semifinalerna, endast 0.4 saknades. Marcus blev 12:e bäste skytt bland de 127 deltagarna - eller 10:a om man räknar bort RPO-skyttarna som deltog. Sammantaget är både poängen och placeringen en stor merit för Marcus, personbästa.  

På frågan om han rankar dagens resultat högre än VC-bronset han vann i januari borta i Jakarta (hans första och hittills enda VC-medalj) ger Marcus följande svar; 
– Nja, det är lurigt. Detta är nästan en fyra-fem gånger så stor tävling jämfört med världscupen i Jakarta om man ser på deltagare och jag gör en riktigt bra match, fantastiskt bra nivå på skyttet. Men en medalj är en medalj ändå. 

Förbundskapten Mats Eriksson ger Marcus beröm för insatsen;
– Mycket bra genomförd match. Marcus har haft en mycket positiv utveckling vilket resulterat i ett bra resultatkliv. Tiden i träningshallen, bättre struktur och mål på de enskilda träningspassen är bidragande. Möjligheten att åka på många internationella tävlingar är också en viktig faktor.

Victor Lindgren slutade på 65:e plats med 624.4 poäng. 

I damklassen fick Isabelle Johansson till ett riktigt fint resultat när hon pangade in 627.7. Placeringsmässigt räckte det dock bara till en 44:e plats i det starka startfältet med 158 startande skyttar. Isabelle säger följande om dagens match: 
- Lite kluven över matchen idag. Mycket som var väldigt bra, hittar mycket feta tior och lyckas hålla nerverna i styr väldigt bra. Men fastnar lite i träsket ibland och har svårt att ta mig ur det även om jag jobbar superbra med skotten. Resultatet är bra, men blir lite frustrerande när man känner att man är i väldigt bra form och kan så mycket mer.

Hannah Göransson fick det inte alls att stämma idag och stannade på 620.6 poäng och hamnade långt ner i resultatlistan. 


Sportpistol körde igång idag också med precisionsmomentet där Stina Lawner och Vendela Sörensson tävlar. 
Poängmässigt ligger båda en bra bit ner i resultatlistan men tävlingen fortsätter under lördagen med snabbmomentet och vi återkommer med en slutgiltig rapport då. 


Resultat världscupen i Baku

10 m Luftgevär - Herrar 

10 m Luftgevär - Damer

Resultat (precision) sportpistol damer

 







Richard Gardt 23-05-12