Madsen tappade finalplatsen i sista serien

Marcus Madsen hade finalplatsen inom räckhåll inför sista ståserien. 97 hade räckt men nu blev det bara 94. "Lyckades inte alls med stå idag. Väldigt surt", sammanfattade Marcus besviket efteråt. 

Samtliga tre svenskar tog sig vidare från elimineringen i herrarnas 50m 3x20 under onsdagen. Victor Lindgren sköt 588, Marcus Madsen 587 och Jesper Johansson 580.
I dagens kvalifikation var det Marcus som tidigt skaffade sig häng på en finalplats. Med 396 poäng inför ståmomentet låg Mackan sjua. Nu gällde det bara att hålla ihop det i de sista två serierna. Det började lovande med 98 och finalplatsen var fortfarande inom räckhåll. Men i sista serien svek precisionen eller om det var nerverna som spökade. Med bara 94 poäng där så blev Marcus omsprungen och missade finalen med två poäng. Marcus sköt ändå ett riktigt bra resultat på 588 som placerar sig bland hans högsta poänger i karriären på ISSF-tävlingar. Men någon kvotplats fick han inte chans att skjuta om när finalplatsen rök. 

Marcus var besviken och fåordig efter matchen:
– Tung match, slet som ett djur genom hela och lyckades inte alls med stå idag. Väldigt surt, bara att blicka framåt, skriver han i ett textmeddelande. 

Förbundskapten Mats Eriksson hade en lite mer positiv syn på killarnas insatser i 50m skyttet. Han skriver; 
– Bra jobbat av gänget. Victor har det lite kämpigt i knä och tappar lite för mycket där. Marcus gör en gedigen tävling. Bara två från finalen. Jesper stabil match trots strul med att grannen sköt ett antal skott på hans tavla. En erfarenhet rikare. Nu kör vi på mot kommande tävlingar.

Marcus har dock fortfarande chans att ta en direkt kvotplats på krut-EM senare i maj.

Därmed är tävlingarna i Rio avslutade för svensk del. 

Resultat, OS-kvalificering Rio
Gevär 50m 3x20 - Herrar


 

Richard Gardt 24-04-18