Marcus Svensson i GP-final

Marcus Svensson tog sig fram till final i GP-tävlingen i Châteauroux där han slutade på fjärde plats. Detta var Marcus första individuella final i en internationell tävling sedan 2018.

En hel svensk trupp med totalt nio lerduveskyttar deltar i Grand Prix-tävlingen i lerduva som arrangeras i franska Châteauroux. Det är en inbjudningsturnering som äger rum på banan där OS avgörs nästa sommar. Ett perfekt tillfälle för skyttarna att få känna på OS-banan och samtidigt bekanta sig med omgivningen. Även om det inte är en officiell ISSF GP så är startfältet i princip lika starkt som på en världscup. På herrsidan deltog trefaldige OS-mästaren Vincent Hancock, samt alla de franska stjärnorna som Eric Delaunay, Emmanuel Petit med flera. Och på damsidan fanns namn som Danka Bartekova, Kimberly Rhode, Barbora Sumova, Jinmei Gao och Dania Vizzi, samtliga rankade topp 10 på senaste världsrankingen.

Skeettävlingen blev klar under söndagen och Sverige ställde upp med hela sju skyttar, sex herrar och en i damklassen. Första dagen var det ordentligt blåsigt, regn och kallt och resultaten blev därefter. Andra dagen bjöd på lite trevligare väderförhållanden och även det speglade sig i poängprotokollen. Marcus Svensson lyckades knipa en semifinalplats med sina 117 träffar. Marcus sköt stabilt i semin och säkrade där en plats i finalen.
I finalen fick han sällskap av amerikanerna Vincent Hancock, Dustan Taylor samt fransosen Emmanuel Petit.
Marcus blev dock den första att lämna finalen och det blev till sist de två amerikanerna som gjorde upp om segern där Hancock drog längsta strået efter särskjutning.

Det var ett tag sedan Marcus sköt individuell final i en internationell tävling, nästan fem år sedan faktiskt, 2018 i Tucson där han slutade sexa i finalen. Så söndagens topp-4-plats är hans bästa individuella placering sedan dess. En efterlängtad framgång för Marcus som förhoppningvis ger en bra boost för självförtroendet efter ett par tunga säsonger.

Traptävlingen startar om ett par dagar och där deltar Andreas Norlén och Rickard Andersson-Levin.