Morgan elva bland pistolherrarna i Osijek

Första tävlingsdagen i Osijek är färdig. På dagens program stod de individuella pistolmatcherna samt mixed lag för gevär. Morgan Johanssons elfte plats i herrarnas luftpistol blev dagens bästa svenskplacering. 

Våra skyttar som tävlade i slovenska Ruse förra veckan reste direkt vidare till Osijek i Kroatien för att denna vecka kämpa vidare om rankingpoäng mot tufft internationellt motstånd.
Tävlingarna startade tidigt på torsdagsmorgonen och först ut var mixed lag för gevärsskyttarna. Isabelle Johansson och Marcus Madsen sköt ju hem ett mixed-brons förra veckan i Ruse, men idag flöt det inte på lika bra för duon. Med 623.4 hamnade de på 18:e plats och blev faktiskt slagna av det andra svenska teamet där Victor Lindgren och Hannah Göransson tillsammans sköt ihop 624.2 och placerade sig på 17:e plats i tävlingen. För att gå vidare till bronsmatch krävdes minst 626.7. 

Dagens bästa svenska placering gick till Morgan Johansson Cropper som blev elva i herrarnas luftpistol. Morgan prickade in 573 poäng och med det resultatet var han bara tre poäng ifrån sista finalplatsen. 
Morgan var dock inte nöjd med matchen. "Hade mer att ge men fick inte till det", skriver en fåordig Morgan när vi når honom på Messenger sent på torsdagseftermiddagen. 

Du är ändå "bara" tre poäng från final idag. Känner du att du borde hålla en högre lägsta nivå? 
- Ja, nåt' sånt, känns som att jag harvar runt i låga 570-träsket när jag borde skjuta 580+.
Häromdagen sköt jag 583 på träningen och det är lite för stort tapp ner till 573 på tävling. 


 Pistolskyttarna Morgan Johansson Cropper och Michaela Jansson 

På damsidan var Michaela Jansson enda svenska deltagare. Michaela hade inte sin bästa dag vilket poängen 561 (6X) vittnar om och hon slutade på plats 25. Men det var generellt sett rätt låga resultat i damernas luftpistol, så just denna dag hade 568 faktiskt kunnat räcka för en finalplats.  

- Det var en tung match och jag fick kämpa genom hela. Teknikmässigt hade jag brister som jag förlorade ganska mycket på och det är någonting att ta med sig hem sen. Att jag ändå höll mig på en lagom poängnivå trots de här missarna visar att jag jobbar på bra taktiskt. Vi tar nya tag inför mixen imorgon då jag skjuter ihop med Morgan, skriver Michaela i ett textmeddelande. 

Michaela Jansson har tillsammans med gevärsskyttenmanda Karlsson tagit över svenska skyttesportförbundets instagram-konto och postar videos och bilder från tävlingarna i Osijek t o m söndag.
In och följ oss på instagram för att ta del av detta content. 

Osijek Grand Prix
Resultat, schema mer info


 

Richard Gardt 23-01-19