Morgan föll på målsnöret i Rio

Nära nära skjuter ingen hare, och inte heller räcker det till världscupfinal i Rio. Morgan Johansson Cropper hade finalplatsen inom räckhåll med fyra skott kvar men två åttor satte stopp för svenskens finalchanser. 

Världscupen i Rio inleddes idag med 10m luftpistol där Morgan Johansson Cropper var enda svensk i startfältet. Morgan sköt riktigt bra och hängde med i toppstriden hela vägen fram till slutet. Med fyra skott kvar att avlossa låg han på finalplats. Men han lyckades inte hålla nerverna tillräckligt kyliga och precisionen sviktade i slutspurten just när han behövde tiorna som mest. Han föll då ett gäng placeringar och slutade på 13:e plats (14 med RPO inräknat) med poängen 576. För final han han behövt minst två poäng till. Morgans sex tioskottsserier blev: 94, 98, 95, 99, 97 och 93 i sista. Ett bra resultat ändå men det kunde ju slutat ännu bättre - med VC-final.

– Ja, jag höll inte hela vägen. Det var kämpigt från början till slut idag... inget kom gratis. Jag sköt bitvis riktigt jäkla bra, men är väldigt besviken över sista serien. Surt som fan att skjuta två åttor när man vet att man har häng på finalplats, sammanfattar Morgan i ett textmeddelande.  


Nu är säsongen över för i år. 576 har blivit lite av ditt standardresultat senaste tiden. Vad känner du att du behöver förbättra för att få upp din snittpoäng till nästa säsong?
– Det är nog många små faktorer som spelar in, svårt att säga bara en. Jag skjuter ofta bättre på tävling än på träning vilket är lite avigt, jag skulle gärna se att jag kunde koppla på fullt fokus även på träning och få upp poängen där först vilket säkert skulle leda till ökning även på tävling. Önskar att jag kunde få till mer tävlingslika förhållanden på träningen hemma. Jag tycker det är så himla tråkigt att vi inte har någon skjutbana i Stockholm där man kan skjuta tillsammans med andra skyttar lite mer till vardags. 

Lettlands Emils Vasermanis var bäst i grundomgången med sina 586 pinnar. Finalen avgörs senare ikväll. 
För att se samtliga resultat klicka på länken nedan. 

Morgans tävlingspoäng på världscup och mästerskap under 2023
VC, Rio: 576 (14:e plats)
VM, Baku: 576 (29:e plats)
ES, Wroclaw: 579 (8:e plats i finalen)
VC, Baku: 576 (42:a plats)
VC, Lima: 575 (15:e plats)
Luft-EM, Tallin: 574 (30:e plats)
VC, Kairo: 574 (30:e plats)
VC, Jakarta: 569 (20:e plats)

Resultat Världscupen i Rio

10m luftpistol - Herrar


 

Richard Gardt 23-09-14