Nilsson/Larsson sköt hem EM-brons i mixed teams

Victoria Larsson och Stefan Nilsson sköt hem Sveriges andra medalj på årets EM i lerduva som hålls i Larnaca, Cypern. I bronsmatchen besegrade de Grekland med siffrorna 6-2.

Victoria Larsson och Stefan Nilsson var regerande Europamästare den i mixade lagklassen i skeet. Idag hade de chansen att försvara EM-titeln, men trots en helgjuten insats i grundomgången med 145 träffade duvor av 150 räckte det inte hela vägen till en ny guldfinal. Istället fick de göra upp med det grekiska laget om bronsmedaljerna. Stefan och Victoria fortsatte skjuta stabilt och bjöd inte sina grekiska motståndare på särskilt många bommade duvor. Efter en jämn inledning kopplade svenskarna greppet och avgjorde matchen på platta 3 och 4. De svenska segersiffrorna skrevs till 6-2 och Stefan Nilsson och Victoria Larsson kunde glädjas åt varsin bronsmedalj.

- Jag hade lite stolpe ut i gårdagens individuella tävling så det känns som en skön revansch att få med sig en medalj idag, kommenterar Victoria Larsson, som sedan tidigare har ett individuellt brons både från EM och VM hemma i medaljsamlingen.

Stefan Nilsson gick inte vidare från grundomgången i herrklassen som avgjordes igår, så även han var revanschsugen idag.
- Det känns alltid bra att ta medalj i stora mästerskap, oavsett valör. Vi sköt båda riktigt bra idag. Faktiskt samma poäng (145) som i fjolårets EM, då räckte det till guldfinal men idag fick vi skjuta om bronset istället och lyckades ta hem det, säger Stefan Nilsson.

Jonas Edman, tillfällig landslagscoach för svenska skeetskyttarna, summerar sina intryck med följande ord:
- Det är så oerhört lite som skiljer på denna nivå. Mycket tajming och reaktion som avgör om man träffar duvan eller inte. Dagens prestationen är toppenbra rakt igenom. Det är bara att lyfta på hatten när motståndarna är ännu bättre. Så vi kan inte vara annat än nöjda med att vi gjorde jobbet och tog en ny EM-medalj.

EM LERDUVA, Larnaca, Cypern
Resultat mixed teams

 

VIDEO: Se Stefan och Victoria skjuta hem EM-bronset

Richard Gardt 22-09-10