Ny besvikelse i Baku

Marcus Madsen kom på 31:a plats i dagens 50m-tävling i Bakus världscup. "Bedrövlig nivå från mig idag", sa en besviken Marcus om insatsen. 

Det blev bara 584 poäng från Marcus Madsens bössa i dagens världscuptävling i Baku i gevärsgrenen 3x20. 
Svensken hade behövt få till ett riktigt vasst resultat för att kamma hem viktiga rankingpoäng i jakten på en kvotplats. Resultatet var hela 6 poäng ifrån final och Marcus slutade på 31:a plats. 
– Bedrövlig nivå från mig idag. Får lösa något till nästa match, konstaterade en besviken Marcus kortfattat i ett textmeddelande.

Något bättre gick det för vår andra svenska skytt i tävlingen; Jesper Johansson. 18-åringen från Kävlinge sköt 585 och placerade sig som 28:e man i resultatlistan. 

Förbundskapten Mats Eriksson var lite mer nyanserad i sin snabbanalys och försökte lyfta fram ljusglimtarna;
– Både Marcus och Jesper tappar idag tyvärr lite för mycket i remställningarna, knä och ligg. Stående skyttet riktigt bra. Jobbet under matchen bra utfört till sista smällen. Nya tag i övermorgon.

Nytt försök väntar på lördag för killarna, då Baku kör ytterligare en världscuptävling i 50m 3x20.
Anledningen till att Baku arrangerar dubbla 3x20 matcher är för att 50m-banan i Granadas världscup, som hölls tidigare i år, inte uppfyllde ISSF-kraven och istället flyttades till Baku. 

Resultat världscupen i Baku
50m gevär 3x20 - Herrar


 

Richard Gardt 24-05-08