Nya "lärdomar" för Madsen i Kairo

Världscupen i Kairo fortsatte idag med luftgevär där Marcus Madsen slutade 43:a bland herrarna. "Aldrig kul att skjuta mindre bra poäng men det ger en del lärdomar" säger Marcus.


Idag var det Marcus Madsens tur att äntra världscuptävlingen i Kairo, där han var den enda svenska deltagaren i herrarnas luftgevär. Marcus har visat fin form på sistone och det har resulterat i tre bronsmedaljer under säsongsupptakten. 
Men upplägget och förutsättningarna på denna världscup är lite annorlunda för den 27-årige Alehomsskytten.
"Jag har rest hit utan Mats (Eriksson, förbundskaptenen) denna gång. Har inte varit på en världscup ensam tidigare, men det blir kul och spännande att testa. Jag har också nyligen bytt gevär på 10m så ska bli intressant att se hur den är att skjuta med lite press och nerver. Så målsättningen är lite mer öppen denna gång. Jag är bekant med banan här i Kairo men i övrigt är det nya förutsättningar. 

Marcus sköt stabilt överlag men dippade lite för mycket i tredje och fjärde serien där poängen blev för låga (102.8 och 103.2) men sedan avslutade han starkt med 104.5 och 105.3 i de två sista serierna. Totalpoängen landade på 624.8 men i den stenhårda konkurrensen gav det inte Marcus en bättre placering än 43:a. Andra bekantingar från Swedish Cup som finländaren Aleksi Leppä (40:e plats) och australiensarna Dane Simpson (34:a) och Jack Rossiter (24:a) var inte heller nära att gå vidare. Det krävdes sylvasst skytte denna dag för att nå avancemang till medaljstriden; med 629.2 tog tysken Maximilian Ulrich den åttonde och sista finalplatsen. Kroaten Miran Maricic sköt bäst i grundomgången, 631.9. 

Själv skriver Marcus följande analys om sin insats:
"Inte riktigt blivit klok på matchen än. Tyckte jag gjorde som jag skulle men det spred en hel del mer än förväntat, lite utom kontroll. Framförallt de 20 skotten i mitten kunde jag inte lösa vad som hände eller vad jag skulle göra. Men men, första 20 och sista 20 var mer normalt men då med några slängskott där med. Jag hade satt väldigt låga förväntningar och mål på denna matchen då det var en del nya parametrar och jag får ändå säga att jag är innanför dem. Det är aldrig kul att skjuta mindre bra poäng men det för med sig en del lärdomar som jag får finputsa lite innan nästa tävling .


Världscupen i Kairo
Resultat - Luftgevär herrar


 

Richard Gardt 23-02-21