Så gick det för EM-svenskarna i Osijek

Fyra svenska medaljer blev det förra veckan under EM i Osijek. Idag fortsatte tävlingarna där med 25m pistol och 50m gevär på agendan. Så här gick det för svenskarna. 

Karl Olsson kammade hem fyra EM-medaljer förra veckan i 300-meterskyttet. Efter några dagars återhämtning var han idag tillbaka ute på skjutbanan när EM i Osijek fortsatte med 50 m 3 x20. Nu fick han sällskap av landslagskamraterna Marcus Madsen och Jesper Johansson. Med en trio svenskar med i herrarnas startfält hade vi även representation i lagtävlingen. 

Jesper Johansson fick en fin start och hade bara missat sex poäng när det var dags för de sista 20 skotten i ståmomentet. Men där ville det sig inte för den unge skåningen som bara fick med sig 185 poäng där och föll därför en bra bit ner i resultatlistan; 60:e plats på 579 poäng. 

Betydligt högre placering än så blev det för Marcus Madsen som sköt 586 poäng men det räckte dessvärre inte för att få kämpa vidare om medaljerna; sista herrskytten in i final sköt 589. Marcus slutade som 26:a. 

Hur gick det för vår medaljkung Kalle Olsson då? Idag blev han tyvärr utan medalj. 583 poäng fick han ihop och landade på 39:e plats. 

I lagtävlingen slutade Sverige som 14:e bästa nation. Norge vann överlägset - 7 poäng före fransmännen. 
Förbundskaptenen, Mats Eriksson, skriver en kortfattad rapport från dagens händelser; 
– Resultaten inte som önskat. Men så är det ibland bara att ta nya tag, jobba på och gå vidare. Erfarenheterna tar vi med oss och lägger ingen energi på resultaten. Killarna är ganska besvikna just nu, men det släpper nog snart. 

Paralympiern Anna Benson utmanade världseliten
Vår numera rikskända paralympier, Anna Benson, tävlade i damernas 3x20 och gjorde bra ifrån sig. Hade det inte varit för några missade poäng i första knäserien (95) hade hon säkert nosat på en finalplats. 
Anna stod för stabilt skytte i resterande serier och skrapade ihop 586 poäng totalt men 590 var det som hade krävts för att vara en av de åtta finalisterna. 
– Anna gör en bra match. Kom inte in riktigt i knä de första 10 men resten är bra. Som helhet en bra prestation, sammanfattar förbundskapten Mats Eriksson. 

Första etappen avklarad för pistoldamerna 
Vi hade svenskt deltagande i damernas 25 m sportpistol i Stina Lawner och Josefine Thörnkvist. Idag avklarade man det första delmomentet; precision, där Stina sköt 288 poäng vilket placerar henne som 22:a inför morgondagens snabbmoment. Stina har "bara" tre poäng upp till topp 8. För Josefine blev det 277 poäng idag och med det ligger hon 53:a. 

Resultat krut-EM i Osijek
50m gevär 3x20 - Herrar
50m gevär 3x20 - Damer
25m sportpistol - Damer
Richard Gardt 24-05-28