Svenskt silver och brons på JVM

Victor Lindgren tog JVM-silver i 50m gevär 3x20 vid Junior-VM i Lima. Tillsammans med Jesper Johansson och Pontus Kallin säkrade han även ett brons i lagtävlingen, vilket gav medaljer till hela laget.

Den 21-årige skytten Victor Lindgren från Sjöbo har återigen imponerat genom att ta hem silver i 50m gevär 3x20 vid Junior-VM i Lima. Efter en stark insats i kvalomgången, där skyttarna skjuter 20 skott i varje ställning (knä, liggande och stående), säkrade Lindgren en fjärdeplats med totalt 586 poäng, vilket tog honom till final.

Minsta möjliga marginal
Finalen blev en otroligt jämn kamp där Lindgren snabbt etablerade sig i topp tre. När finalisterna slogs ut en efter en stod det till slut mellan Lindgren och 19-årige Braden Wayne Peiser från USA. Inför det sista utav de 45 finalskotten ledde Lindgren med endast 0.2 poäng. Victor prickade in stadiga 10.4 poäng i sitt sista sista skott, men Peiser svarade upp med ett avgörande skott på 10.7 och säkrade därmed guldet med endast en ynka decimal i segermarginal. Så nära guld var det för Victor.

– Dagens tävling var en dag där man fick jobba med exakt allt man hade. Efter en bra grundmatch med bra arbete och mycket vind så var det bara att ta med sig allt in till finalen och försöka njuta, skriver Victor i ett sms på väg tillbaka till hotellet i en Über. Han fortsätter; "Finalen var bra, hade puls som gick att kontrollera och sköt bra skott som bet bra på tavlan. Det var bara allmänt skönt att skjuta denna final - och sen att få betalt med en medalj är bara ett plus."

Lindgren har nu en imponerande medaljsamling som inkluderar VM-guld, OS-silver, J-VM-silver och J-EM-guld och silver.

Pontus Kallin, Victor Lindgren och Jesper Johansson vann brons i lagtävlingen. 

Svenskt brons i lagtävlingen
Som grädde på moset fick Lindgren även med sig ett brons i lagtävlingen tillsammans med Jesper Johansson och Pontus Kallin. Det svenska laget sköt sammanlagt ihop 1746 poäng och såg till att samtliga tre svenska skyttar i JVM åker hem med en medalj.

VIDEO: Se Victor Lindgren skjuta hem silvret i JVM-finalen på 50m 3x20

Resultat JVM, Lima
50m gevär 3x20 - Herrjuniorer 

 


 

Richard Gardt 24-10-02