Skeetsäsongen startar i Doha

Doha står som värd för årets andra världscuptävling i lerduva, men den blir årets första för våra tre svenska skeetskyttar som är med i tävlingen; Victoria Larsson, Henrik Jansson och Mark Binnermark. 

Säsongens andra världscuptävling i lerduveskytte går av stapeln i Doha i Qatar mellan den 4 till 13 mars. Tre svenskar kommer till start i tävlingen i Doha, truppen består av skeetskyttarna Victora Larsson, Henrik Jansson samt Mark Binnermark, där den sistnämnde åker på egen bekostnad. 

Förbundskapten Therese Lundqvist är tillbaka i tjänst efter mammaledigheten och kommer vara ledare och coach för skyttarna under tävlingsdagarna. Hon ger sin syn på hur förberedelserna varit och hur förväntningarna ser ut.

- Alla har tränat på bra under vintern, några har även varit iväg på träningsläger utomlands. Mark visade på bra form på Cyperns GP tidigare i år. Så jag tycker att det ser lovande ut. Det är inga kvotplatser som står på spel, däremot finns det rankingpoäng att ta som är gynnsamma för att kunna ta kvotplatsen som delas ut på ranking. Doha lovar strålande sol och 28-30 grader vilket ska bli härligt att skjuta i. Det ska bli kul att dra igång säsongen. 


 

Richard Gardt 23-03-02