Stabil säsongsstart för skeetskyttarna i Doha

Världscupen i Doha startade idag och våra tre svenska skeetskyttar stod för bra prestationer i deras världscuppremiär. "Men det kommer krävas höga resultat in i finalen imorgon" konstaterar förbundskapten Therese Lundqvist.

Idag drog skeettävlingarna i gång i världscupen i Doha, Qatar, där Victoria Larsson, Henrik Jansson och Mark Binnermark tävlar för Sverige. Svenskarna visade prov på fint skytte trots att det är tidigt på säsongen. Men konkurrensen på den här nivån är som vanligt mördande och varje bom blir kostsam. Mark inledde felfritt i de två första serierna och hängde med i toppen, men efter att ha avslutat dagen med 22:a så föll han ned till 48:e plats med 72 träffar totalt. Henrik Jansson var också riktigt stadig och står på 73 träff och en 30:e placering inför morgondagens avslutade två serier. 

Victoria Larsson fick en olycklig start med bara 21 i första serien men fick till det lite bättre mot slutet av dagen med två 23:or. 

Förbundskapten Therese Lundqvist sammanfattar första dagen på följande vis;

- Vickan sköt som en gud idag men kom helt fel på dubbléerna på platta 4 som resulterade i tre bom i första serien. Det blev dyra bommar som tyvärr gör att det inte blir någon topp-placering denna tävling.

Mark inledde starkt idag med två raka 25:or. Det mycket varma vädret påverkade dock orken för Mark i sista serien som gjorde att några duvor slant iväg. Henrik är i bra form och skjuter väldigt stabilt. Han ligger mitt i duvorna hela tiden. Banorna är väldigt fina och arrangemanget är bra så det kommer krävas höga resultat in i finalen imorgon.

Världscupen i Doha
Resultat Skeet - Herrar

Resultat Skeet - Damer


 

Richard Gardt 23-03-06