Stark prestation av Morgan - trots mardrömsresa

Resan till Lima innehöll en hel sjö av strul och besvikelser för Morgan Johansson Cropper. Men han lyckades ändå nollställa sig och sköt en riktigt bra världscup. Det blev 15:e plats - bara två poäng ifrån finalplats. 

Efter en helt bisarr resa anlände till sist Morgan Johansson Cropper till den peruanska huvudstaden.
Trots sämsta tänkbara uppladdning inför världscupen i Lima, kunde Morgan ändå skjuta hem ett resultat han kan vara nöjd med. Men vi börjar med mardrömsresan. 
- Man kan säga att allt som kunde bli fel blev det, säger Morgan.

Strulet började redan i Frankfurt där planet till Panama först blev försenat i nästan 6 timmar. När de väl kommit ombord och rullade ut på startbanan fick planet vända tillbaka till terminalen. Planet var trasigt och flyget ställdes in. Morgan fick då själv boka om resan och skaffa hotel i Frankfurt. Men som om inte det var nog med strul.  
- Det tog drygt två timmar att få rätt på väskorna. Ammunitionsväskan kom på vanliga bandet vilket inte är tillåtet och vapenväskan hittade jag i ett hörn i bagagehallen helt obevakad. Så frustrerande att brottas med flygbolag som skyller på andra, behandlar en som att man är korkad eller skickar runt en i cirklar. Som jag skrev är det tur att man är en lugn person som inte brusar upp i första taget men handen knöts hårt i fickan många gånger, berättar Morgan och konstaterar följande slutsats; 
- Efter att ha rest till ungefär 50 länder på 25 år kan jag nog säga att den här resan är en av dom värsta.

inte nog med det, strulet har fortsatt även efter ankomsten till Lima.
- Framme i Lima körde transporten mig till fel hotel på andra sidan stan och jag fick ta en taxi till rätt ställe.
Jag försökte att inte låta det påverka mig och tycker att jag lyckades. Eftersom jag vet att det kan strula så bokade jag min ursprungliga resa för att komma fram en dag innan officiella ankomstdagen, nu kom jag fram ett och halvt dygn senare vilket ändå var okej och jag har hunnit ladda upp inför matchen. Den här gången har åtminstone jetlaggen varit till min fördel, jag har somnat vid 19-tiden och vaknat vid 05-tiden, bra eftersom jag hade tidig start på PET och match, gott om tid att vakna till och äta frukost. I övrigt har det varit ett väldigt rörigt arrangemang, bussar som inte gått eller varit väldigt sena, last-minute-changes i schemat som gör att vissa atleter inte hinner skjuta sina planerade matcher innan deras flyg lämnar Lima osv. Arrangören gör så gott dom kan, men tyvärr räcker det inte hela vägen, redogör 
Morgan. 

Hur gick det i tävlingen då?
Med tanke på allt som hände fram till tävlingsdagen så stod Morgan pall och levererade ett riktigt bra resultat, 575 (14x). Framförallt de tre första serierna sköt han fina poäng; 96, 97, 98 och sedan lite lägre poäng i de tre sista serierna; 95, 95, 94. Han slutade på 15:e plats - bara två poäng ifrån final. 

"Jag är nöjd med matchen och med jobbet jag gjort. Denna placering borde ge mig välbehövliga rankingpoäng. Jag gillade banan, det var bra ljus, kanske lite varmt, men det gick att stå ut med", skriver Morgan i ett inlägg på sin Facebook-sida. 

Resultat Världscupen i Lima
Luftpistol - herrar

Richard Gardt 23-04-14