Strålande svenskt skytte i Doha - finalchans för alla tre

Samtliga tre svenska skeetskyttar har chans att nå finalen i Doha. För Victoria ligger en kvotplats i potten medan Marcus och Stefan, som redan är OS-klara, är här för att vässa formen. 

Victoria Larsson jagar kvotplats i Doha där OS-kvalet pågår nu för fullt. Hon inledde med 24 och 25 i fredagens två inledande serier och när ytterligare 50 duvor skulle skjutas på lördagen såg hon till att träffa 48 utav dem. Det innebär att hon ligger fyra inför söndagens sista serie och har en bra chans att knipa en finalplats. Med 97 träffar sammanlagt är hon bara en duva bakom ledaren Maheshwari Chauchan, Indien. Victoria har dessutom en duva upp på femteplacerade Sumova från Tjeckien och två duvor bättre än sexan Heinonen, Finland. Så Vickan har lite marginal att gå på inför de sista 25 duvorna. 

Här i Doha är det två kvotplatser som delas ut i både dam- och herrklassen.  
Efter fyra skjutna serier är det endast två av de tio högst placerade damskyttarna som innehar en kvotplats, ytterligare två representerar länder som redan fyllt sin kvota. Spännande avslutning väntar imorgon. 



Stefan Nilsson och Marcus Svensson visar upp stark form i Doha.

Finalchans även för Stefan och Marcus
På herrsidan finns våra redan OS-uttagna skeetskyttar Stefan Nilsson och Marcus Svensson med. En bra tävling för dem båda att börja varva upp inför sommarens stora höjdpunkt och utmaning. Och bägge skåningarna visar prov på fin form. Marcus bommade två duvor i första serien men har efter det skjutit fullt i efterföljande tre serier. Stefan hade tre bommar med sig efter första dagen men avrundade lördagsskyttet med full pott. Marcus ligger därmed fyra på 98 träffar och Stefan innehar en 12:e plats med 97 poäng.

Förbundskapten Therese Lundqvist kan inte vara annat än nöjd med utgångsläget inför söndagens avslutning. Hon skriver följande hälsning i ett sms; "Våra svenska skeetskyttar skjuter väldigt bra. Det är dock stenhårt i toppen inför den sista serien imorgon. Just nu har alla tre chans på final."

Tidigare i veckan avgjordes traptävlingarna där Rickard Levin Andersson var med och tävlade. Att döma av resultatet har Rickard ännu en bit kvar till toppformen. 114 träffar räckte till en 93:e plats för Rickard och tur är väl att det ännu finns tid och tävlingar kvar för honom att hitta OS-formen. 

Resultat Doha OS-kvalificering: 
Skeet - Damer

Skeet - Herrar




Richard Gardt 24-04-27