Svensk 13:e plats i pistolmixen

Vendela Sörensson och Isac Ahlqvist fick till ett riktigt bra resultat i mixed på 10 m luftpistol. 575 poäng som resulterade i en fin 13:e plats. "Min bästa mixmatch hittills i karriären", säger en nöjd Vendela. 

Världscupen i Baku fortsatte idag med mixedklasserna för såväl gevär som pistol. Sverige ställde upp med två lag i vardera klass. Först ut var gevärsskyttarna där Isabelle Johansson och Victor Lindgren fick till det bästa resultatet med svenska ögon sett; 626.4 vilket gav dem en 27:e plats. Victor sköt 314.5 och Isabelle svarade för 311.9. 

Isabelle fick en svag start men hon hittade ett sätt att växa in i det under matchen;
– Jag fick byta taktik mitt under matchen då den första inte funkade och efter de rullade det på bra, förklarar hon.
Fördelen med att skjuta mixen före individuella tävlingen uppskattade hon; 
– Det är alltid skönt att få känna på banan i tävlingsläge innan den individuella matchen, och tillsammans med lite mer PET i eftermiddag ska de nog gå bra, säger Isabelle. 

Marcus Madsen sköt i lag med Hannah Göransson och hon fick, precis som Isabelle, också kämpa för sina poäng. Marcus visade dock att hans fina form håller i sig - 314.8 från hans bössa idag. 
– Mjo de var en bra match för mig tycker jag. Ypperligt "träningspass" inför morgondagens individuella match. Fick med mig bra information om formen och hur skyttet är just nu här på banan, konstaterar Marcus. 

Marcus och Hannah slutade på 40:e plats med 624.3. 

13:e plats för Isac och Vendela
Nu över till pistolskyttarna där det, som sagt, gick väldigt bra för Vendela Sörensson och Isac Ahlqvist som tillsammans sköt 575. 288 för Vendela och 287 för Isac. Med det resultatet slutade de på en hedersam 13:e plats. Ett resultat de båda kände sig helnöjda med.

– Mixen idag är jag jätte nöjd med. Jag hade ett bra fokus igenom hela. Jag var jättenervös men lyckades göra jobbet i varje skott och just därför är jag väldigt nöjd över min prestation. Tror också att detta var min absolut bästa mixmatch hittills. Och att vara bland dom bästa 13 bästa lagen kändes skitroligt. Vi var ett riktigt bra team jag och Isac, säger Vendela.

Och Isac kan inte annat än instämma i de glada tongångarna;*
– Det var kul idag. Fick med mig många lärdomar. Började inskjutningen på topp, fick åtta tior varav sex hade stjärna bredvid sig. Vid matchstart fortsatte jag med fem tior vilket ledde till att jag dumt nog tappade fokus utan att tänka på det. Det är redan kämpigt i skallen att skjuta riktigt bra hemma men på den största tävlingen i min karriär hittills? Slutresultatet blev återigen precis nån poäng under det jag strävade efter men det kan jag leva med. Hade tur i att jag fick skjuta med Vendela som jämnade ut det med sitt superresultat, summerar Isac. 

Baku världscup 2023 svenska pistolskyttarPistolskyttarna (fr.v) Stina Lawner, Vendela Sörensson och Isac Ahlqvist. 

En bra bit längre ned i resultatlistan kom det andra svenska laget med Morgan Johansson Cropper som sköt ihop med VC-debutanten Stina Lawner. Det blev en 51:a plats med 556 i poängskörd. Morgan sköt stabilt och fick ihop 285 medan Stina inte riktigt kom upp i nivå, det blev 271 poäng från hennes pistol. 
Stina sammanfattar insatsen med följande ord;
 – Mycket nerver även idag och med det högre tempot som är i mixen blev det svårare att hantera. Jag fick kämpa ordentligt hela matchen, men det med tanke på att det är min första världscup så ser jag det som erfarenhet och ser fram emot kommande tävlingar där jag har mer att ge. Nu laddar vi om för morgondagens sportpistol. 

Under fredagen avgörs inte bara damernas sportpistol, där Vendela och Stina finns med, utan vi ser även fram emot damernas och herrarnas 10 m luftgevär där alltså fyra svenska skyttar är med och tävlar.

Resultat världscupen i Baku

Luftpistol - mixed 
Luftgevär -mixed 


 


Richard Gardt 23-05-11