Svenska pistolherrarna sköt hem lagguldet i Granada

Bronsmedaljer i all ära, det har ju blivit ett gäng senaste veckan, men idag blev det äntligen svenskt guld när herrlandslaget finalbesegrade Spanien i lagtävlingen i 10 m luftpistol i GP-tävlingen i Granada.

Efter tre svenska bronsmedaljer den senaste veckan var det idag äntligen dags för ett guld när våra pistolherrar sköt hem segern i lagtävlingen i luftpistol i Granadas Grand Prix. Det svenska guldlaget representerades av Morgan Johansson Cropper, Isac Ahlqvist och Per-Anders Lander. 

Eftersom bara fyra lag kom till start i lagtävlingen var grundomgången en ren transportsträcka i och med att samtliga lag var garanterade en semifinalplats. 
Sverige placerade sig som bästa lag i semifinalen, med minsta möjliga marginal före Spanien; 571 poäng varav 15 innertior. Det spanska laget sköt samma poäng men bara 14 innertior. Således blev det en final mellan Sverige och hemmanationen. Det svenska laget fick bästa möjliga start och kopplade tidigt ett grepp om matchen genom en 8-0 ledning, i en match där först till 16 poäng vinner. Men sedan började spanjorerna knapra in. 

"I finalen kändes det lugnt fram till att Spanien började plocka poäng. Det blev lite skakigt på slutet men vi lyckades hålla i och ta guldet till slut", kommenterar Morgan Johansson Cropper och fortsätter: "För min egen del kändes det lugnt i början men ju längre finalen gick desto mer nerver kände jag av... som tur var kände nog spanjorerna av nerverna och dom yttre förväntningarna mer än oss och det blev nog deras fall."

Resultat Granada GP
Luftpistol - Lag herrar

Richard Gardt 22-05-24