Svenskt GP-brons i mixed till Johansson/Madsen

GP-tävlingen i Ruse inleddes idag och Sverige säkrade direkt första medaljen genom ett brons i mixed gevär för Isabelle Johansson och Marcus Madsen. "Det var lugnt, sansat och kontrollerat idag", sammanfattar Isabelle.

Första tävlingsdagen i GP-tävlingen Ruse kröntes med ett brons. Gevärsskyttarna Isabelle Johansson och Marcus Madsen sköt hem bronsmedaljerna i mixed-lagtävlingen efter att ha slutat trea i grundomgången med 629.6 poäng. Det var oerhört tajt i toppen då endast två decimaler skilde mellan trean och ettan. 
Svenskarna ställdes mot Kroatien i bronsuppgörelsen och vann matchen ganska komfortabelt med siffrorna 17-5. 

- Det var en bekväm match idag tycker jag, lugnt, sansat och kontrollerat. Allmän go känsla och bra stillahållning, säger Isabelle Johansson med den nyvunna bronspengen om halsen. 

Marcus Madsen var också på gott humör och summerar insatsen med följande ord: 
- Det var en kul match idag. Vi båda kämpade på bra i grunden och får hyggliga poäng med oss. Vi båda får ut lite mer resultat efter all träning i höst och vinter. Sen tror jag att vi har i helt rätt sinnesstämning i bronsfinalen för vi hade inga problem med att skjuta feta tior. 

Paul Larm stämmer in i de positiva tongångarna.
- Gedigna utföranden av Isabelle och Marcus, tog rätt beslut när det behövdes. I finalen liten anspänning på båda men dom hanterade nervositeten väldigt bra och sköt strålande. Känns riktigt gott att de båda får betalt för sina prestationer. 

Det andra svenska mixedlaget bestående av Amanda Karlsson och Victor Lindgren slutade på en 17:e plats med 626.4 poäng. 

VIDEO: Se bronsfinalen


Övriga svenska resultat idag blev som följer: 

Luftpistol damer
33. Michaela Jansson, 553 (10x)

Luftpistol, herrar
17. Morgan Johansson Cropper, 572 (16x)
Isac Ahlqvist startade ej

Klicka här för mer info, resultatlistor, och tävlingsschema 
Richard Gardt 23-01-13