Sverige medaljlöst i lerduve-EM

Vi kan tyvärr inte rapportera om några svenska medaljer från årets lerduve-EM i Lonato. Trots fint skytte från flera av dem, var marginalerna inte med oss i detta event.

Årets lerduve-EM är över för svensk del, även om en tävlingsdag återstår, men i de avslutande lagtävlingarna "trio" finns inga svenskar med. Hela den svenska truppen får därmed resa hem medaljlöst från Lonato. Men några utav dem ska ju tillbaka hit till Italiens lerduvemecka redan om några veckor, då sista världscuptävlingen före OS väntar. 

Igår var de berömda marginalerna inte med Stefan Nilsson och David Jonsson som båda nosade på final, men hade då behövt träffa minst en duva till för att vara där. 
I dagens mixed-tävlingar var det åter igen nära för junioren David Jonsson som i par med Felicia Ros, höll jämna steg med topplagen i juniorernas mixed. David fortsatte sitt säkra skytte från tidigare tävlingsdagar och noterade 24, 23, 24 i sina tre serier. Felicia hade också en bra dag på banan och sköt 21, 22, 22. Tillsammans sköt de ner 135 utav de 150 duvorna - och hade någon utav dem bara prickat en lerduva till hade de räckt för att få särskjuta om en plats i bronsfinalen. Återigen var marginalerna inte med oss tyvärr. 

Stefan Nilsson och de svenska skeetskyttarna blev utan medalj och finalplatser i årets EM. 

Uppförsbacke direkt för Stefan och Vickan
 I seniorernas mixed ställde vi upp med Europamästarna från 2021; Victoria Larsson och Stefan Nilsson. Duon har även ett EM-brons tillsammans från 2022. Men i årets EM-upplaga slutade dem på en tionde plats. Båda svenskarna inledde svagt. Stefan sköt något så ovanligt som en 22-serie medan Victoria noterade fem bommar redan i första serien. Uppförsbacken därifrån var förstås extremt tung och även om de bägge hade lyckats skjuta full pott i resterande två serier hade det "bara" räckt till en bronsmatch. 

Stefan sköt 23 och 25 i sina sista två serier och Victoria avslutade med två 23:or. 136 pinnar totalt på kontot innebar en svensk tionde plats. Grekland och Frankrike gick vidare till guldfinal där Frankrike drog längsta strået. Bronsfinalen blev en uppgörelse mellan Cypern och Tjeckien där tjeckerna gick segrande ur striden. 

Resultat EM i Lerduva, Lonato
Skeet - Mixed Juniorer
Skeet - Mixed seniorer


 

Richard Gardt 24-05-25