SvSF replikerar i blyfrågan - Läs vårt svar

ECHA har utarbetat ett förslag till begränsning av användningen av bly i ammunition för jakt, utomhussport och fiske. SvSF har tagit ställning till förslagets utkast och kommenterat.

På begäran av Europeiska kommissionen har Europeiska kemikaliemyndigheten (ECHA) utarbetat ett förslag till begränsning av användningen av bly i ammunition för jakt, utomhussport och fiske. Förra året lämnade vi in uppgifter när samrådsperioden var öppen för begränsningsrapporten. ECHA fick in totalt 319 synpunkter under detta samråd.

Tidigare i år offentliggjorde ECHAs två underkommittéer – riskbedömningskommittén (RAC) och kommittén för socioekonomisk analys (SEAC) – sina yttranden. Från begränsningsförslaget tar RAC upp frågor om människors hälsa och miljöfrågor och SEAC analyserar socioekonomiska effekter. Även under denna delen av begränsningsprocessen har vi, tillsammans med övriga inom jakt och skytterörelsen, tagit ställning till förslagets utkast och kommenterat. Ni kan ta del av det inskickade materialet här.

Richard Gardt 22-09-06