SvSF upprättar ett anläggningsregister

Svenska Skyttesportförbundet har inlett arbetet med att sammanställa ett anläggningsregister över våra skjutbanor och vi behöver föreningarnas hjälp för att samla in all information så vi kan få ett så komplett register som möjligt.

I dagsläget finns inget befintligt anläggningsregister över föreningar tillhörande Svenska Skyttesportförbundet. Förbundet vet alltså inte hur det ser ut bland våra skjutbanor. T.ex. hur många banor vi har i de olika disciplinerna gevär, lerduva, pistol och viltmål, antal kulfång och skjutvallar samt vilka discipliner som skjuts m.m.

Genom att upprätta ett anläggningsregister över våra skjutbanor kommer vi visa att vi har kontroll över verksamheten och få en samlad bild över hur vi ska kunna utveckla svenskt skytte. Det här registret är inte officiellt utan är endast till för SvSF.

På vilket sätt är detta bra för oss?
Det är viktigt att vi tillsammans hjälps åt att få till ett register. Syftet är att vi ska bli kunnigare om våra banor och därigenom ge oss större möjlighet att samarbeta med myndigheterna. Samtidigt kan vi stödja er föreningar i ert arbete med skjutbanorna. Det är viktigt att tydliggöra att detta inte är någon kontrollfunktion över våra föreningar utan ett sätt att bidra till att vi blir mer kraftfulla och har god trovärdighet mot myndigheterna om de kontrollerar oss. Samtidigt behöver vi samarbeta och möta upp deras krav som ställs.

Har din förening inte hört något?
Vi har efter bara några dagar fått en positiv respons och många föreningar har varit inne och registrerat sina skjutbanor. Det är många föreningar att få kontakt med och alla har inte sina mejladresser uppdaterade i IdrottOnline. Det kan därför vara svårt att nå ut till alla så att de får den information som behövs. Har din förening inte hört något från förbundet eller har ni några frågor så skicka ett mejl till Björn Bergström (se kontaktuppgifter nedan) och meddela vilken förening det gäller samt till vilken mejladress brevet ska skickas.


 

Björn Bergström
Björn Bergström Anläggningsrådgivare
Richard Gardt 23-05-12