Tangerat pb av Madsen i 3x20

Madsen avslutade sitt VM-äventyr i Kairo med ett tangerat pb i 3x20 men konkurrensen var stenhård och 586 poäng gav honom "bara" en 36:e plats i det 70 man starka startfältet.

Med 197 i knä, 196 i ligg och 193 i stående samlade Marcus Madsen ihop 586 poäng (24x) i dagens kvalificeringsmatch på 3x20 - vilket får anses som tangerat personbästa för Marcus i ISSF sammanhang. 

Inför denna säsong ändrade ISSF tävlingsklassen för gevär 50 m ställningsskytte, så kallat "3 positions", från 3x40 skott till 3x20. Alltså från "helmatch" till "halvmatch". Så man får tolka dagens resultat utifrån tidigare säsongers resultat på helmatchen. 
Marcus tidigare pb (i VC eller internationellt mästerskap) löd på 1172, ett resultat som han sköt på EM i Osijek i fjol. Dagens poäng på 586 är med andra ord exakt hälften av 1172. "Det är typ tangerat pb", konstaterar Marcus men känner sig ändå inte helt nöjd med dagens resultat, kanske på grund av att det inte räckte längre än till en 36:e plats bland 70 startande herrar. 
- Det är lite blandade känslor så här direkt efteråt. Jag får vara nöjd över en väl genomförd match och ett till riktigt stabilt resultat. Men, jag är inte här för att skjuta stabila resultat och jag är lite besviken på att jag inte fick bättre resultat i både ligg och stå idag. Det är bara att reflektera och träna upp inför nästa säsong, summerar han i ett textmeddelande. 

Marcus resultat i dagens VM-tävling är dessutom hans årsbästa - med en poäng. Under säsongen har han skjutit 585 vid två tillfällen; på världscupen i Baku samt på EM i Wroclaw. Men denna dag hade han behövt uppnå 590 och 42 innertior för att ta en plats bland de åtta som gick vidare till semifinalskyttet. Så visst är det fortfarande en bra bit kvar för Marcus att slå sig in i den abosluta världstoppen. Men det är en långsiktig process och varje nytt pb på tävling är ett stort steg i rätt riktning. Hemma på träning har Marcus 594 i 3x20 som pb - ett resultat som i dagens kvalificeringsmatch hade gett honom en andraplats. Men än så länge diffar det lite för många poäng mellan hans toppresultat på träning jämfört med match.  

Hur sammanfattar du din tävlingssäsong, totalt sett, både på 50 och 10 meter? 
- Oj, hela säsongen? Det har varit en rätt stabil säsong med många bra resultat. Saknar dock toppen, att få till resultatet som skjuts hemma på träning. Gäller både 10 och 50 meter. 

VM Gevär/Pistol Kairo
Resultat - Herrar gevär 50 m 3x20


 

Richard Gardt 22-10-22