Tredje mixedmedaljen i år för Johansson/Madsen

Vilken start för gevärsskyttarna i Rio. Sent igår kväll sköt Isabelle Johansson och Marcus Madsen hem bronset i mixed-tävlingen. Deras tredje mixed-medalj under 2024. 

Våra svenska gevärsskyttar har verkligen börjat etablera sig i världseliten. igår kväll fick vi ytterligare ett kvitto på det då Isabelle Johansson och Marcus Madsen säkrade ett brons i mixedtävlingen i Rios OS-kvalificeringstävling. Det är faktiskt mixedparets tredje medalj i denna disciplin bara i år! I februari vann de silver i världscupen i Granada och på luft-EM i mars blev det brons. Vi får verkligen hoppas att de båda lyckas ta en av kvotplatserna här i Rio så de får chans att tävla tillsammans i mixen på OS.

Men vi tar det från början. Det svenska laget har befunnit sig i sambans mecka, Rio de Janeiro, sedan två veckor tillbaka och tränat, semestrat och laddat upp mentalt inför denna oerhört viktiga tävling där alltså två kvotplatser delas ut i varje (individuell) gren. Så inför gårdagens mixedtävling var både Marcus och Isabelle väl invaggade i den brasilianska dygnsrytmen, det varma klimatet och haft gott om tid till att träna på officiella tävlingsbanan. Förutsättningarna för en riktigt bra prestation var med andra ord rätt optimala. 
Både "Issa" och "Mackan" levererade stabila siffror i grundomgången; Issa med 316.3 och Marcus med 314.2. 
Sammanlagt 630.5 poäng räckte med god marginal (0.6 före femman Iran) för att säkra en topp4 plats (bland 52 startande lag från hela världen!) och kvalificera sig till en match om bronsmedaljerna. 

I bronsmatchen stod Spaniens Paula Grande och Jesus Oviedo för motståndet. Det blev en spännande och jämn final där svenskarna till slut kunde dra det längsta strået. Ska inte spoila hur spännande det faktiskt var utan istället rekommenderar vi er att se bronsfinalen i videospelaren nedan. 

VIDEO: SE MATCHEN NÄR ISABELLE OCH MARCUS VINNER BRONS


Inget OS 2024 för Morgan
Under helgen avgjordes även luftpistoltävlingarna där Morgan Johansson Cropper hade sin sista chans att knipa en kvotplats till Paris-OS. Dessvärre fick han inte till det alls denna dag och hamnade långt ner i resultatlistan med 567 poäng. Morgan får ta nya tag i sin satsning och jobba på tålmodigt. Vi håller alla tummar för att han kommer tillbaka ännu bättre och ordnar en svensk kvotplats till OS i Los Angeles 2028. 

Resultat OS-kvalificering Rio de Janeiro
10m luftgevär - mixed teams

10m luftpistol - Herrar


 

Richard Gardt 24-04-15