Marcus och Morgan - enda svenskarna i Limas VC

Världscuptävlingarna haglar tätt just nu och i den kommande tävlingen i Peru är två av våra flitigast tävlande skyttar med; Morgan Johansson Cropper och Marcus Madsen. 

Världscupen i Lima drar igång nästa vecka, med start den 11 april. På planet till peruanska huvudstaden sitter två svenska sportskyttar tillsammans med Mats Eriksson, förbundskapten för gevär. 

För Marcus Madsen blir det fjärde världscupen för säsongen och hans sjunde tävling utomlands under 2023. Marcus jagar rankingpoäng för att helt säkra en plats i sommarens European Games i Polen och denna tävling är också sista chansen för européerna att plocka rankingpoäng inför European Games. Förutom de som har kvotplats kvalificerar sig de 15 bäst rankade till sommarens spel. Dock max två från varje nation.
Det flitiga tävlandet har gett resultat för Marcus. I luftgevär ligger han på 21:a plats på senaste Europarankingen (uppdaterad den 2 april) och i 50 m 3x20 är han rankad 23:a i Europa, så hans chanser att få åka till Polen i sommar är just nu goda. 

Morgan Johansson Cropper har också hunnit bocka av ett gäng tävlingar under årets tre inledande månader; Lima blir hans femte ISSF-tävling (inkl. EM 10 m) i år. Morgan fajtas också om att säkra en plats i European Games. Han innehar just nu 27:e plats på rankingen bland de europeiska luftpistolherrarna så han befinner sig precis i gränslandet och skulle behöva få till ett bra resultat i Lima för att bättra på oddsen. 

Svenska truppen i Lima
Marcus Madsen - 10 m luftgevär, 50 m 3x20
Morgan Johansson Cropper - 10 m luftpistol

Ledare: Mats Eriksson, förbundskapten Gevär

Världscupen i Lima
ISSF:s officiella sida; schema, resultat etc. 

Länk till ranking (alla grenar, damer/herrar)

Senaste Europarankingen inför European Games


 

Richard Gardt 23-04-06