Victor Lindgren bara decimaler från GP-final

19-årige Victor Lindgren var bara decimaler ifrån att nå sin första ISSF-seniorfinal. Med 627.0 poäng kom han på 13:e plats i herrarnas luftgevär i Osijeks Grand Prix. 

Det unga gevärslöftet Victor Lindgren har redan haft en del internationella framgångar som junior och 2023 är året då han ska börja känna på seniortävlandet på allvar. Victor, som går på skyttegymnasiet i Sävsjö, har fått en lovande start på säsongen. I Swedish Cup vann han ett guld och två silver i juniorklassen och idag slog han till med en 13:e plats i sin andra start i en ISSF seniorklass. Han hade två RPO-skyttar framför sig i resultatlistan så exklusive dem slutade han 11:a bland herrseniorerna. Med 627.0 poäng var han bara 0.4 poäng bakom den sista finalisten, Serhiy Kulish från Ukraina.
- Jag upplevde  dagens match som en av de bästa matcherna jag har haft, utförandemässigt och jag tar med mig en massa nyttig erfarenhet härifrån, säger en nöjd Victor efter matchen. 

Den andre svenske herrskytten Marcus Madsen hade också bra häng på täten men hade behövt skrapa ihop en poäng till för att ha chans på final. Marcus slutade på 15:e plats med 626.4 poäng. 

Nu över till damernas luftgevär där Isabelle Johansson sköt 626.6 och slutade på 15:e plats (eller 13:e - om man räknar bort RPO-skyttarna).
Förra veckan i Sloveniens GP sköt hon 627.8 så dagens poäng var inte lika vass men Isabelle var inte helt missnöjd ändå.
- Bättre känsla och "utbetalning" av arbetet idag än det har varit dem senaste dagarna. Men det var kämpigt med att få något flyt i skyttet och hade perioder där det var svårt att se varför skotten tog där de tog, summerar hon i ett textmeddelande. 

Hannah Göransson landade på 623.1 poäng vilket innebar en 39:e placering bland 76 startande skyttar. 
Amanda Karlsson fick bara ihop 617.9 vilket var en klart lägre poäng än förra veckans resultat i Ruse (624.2). Amanda stannade på 64:e plats bland damerna. 

Fredagen tävlingsprogram i Osijek inleddes annars med mixed teams för pistolskyttarna där Morgan Johansson och Michaela Jansson var revanschsugna efter gårdagens individuella tävlingar där ingen av dem kom upp i sin högsta nivå. Svenskduon sköt 567 poäng (16x) totalt (Morgan 287, Michaela 280) vilket räckte till en nionde plats bland 15 startande par. Men här krävdes minst 570 (15X) för att få skjuta om bronspengen så tyvärr tre poäng för lite i protokollet för svenskarna denna dag. 

Osijek Grand Prix
Resultat, schema mer info


Richard Gardt 23-01-20