Victor Lindgren en av årets kandidater till Jerringpriset

Victor Lindgren är en av årets kandidater till Jerringpriset, ett pris där svenska folket röstar fram vinnaren. Så klart kommer merparten av Skyttesverige lägga sin röst på Victor. Så här gör du för att rösta. 

Förra veckan blev han nominerad som årets nykomling inför Idrottsgalan, i lördags blev han utsedd till Årets skytt, igår sköt han sin allra första Världscupfinal och idag kom beskedet att Victor Lindgren även är nominerad till Jerringpriset, där svenska folket utser vinnaren.
- Ja, det här året är ett år att verkligen komma ihåg, konstaterar Victor. 

Tack vare 19-åringens sensationella VM-guld sent i somras så har skyttesporten en egen kandidat att rösta på. Aldrig tidigare har en sportskytt vunnit Jerringpriset, däremot ett antal skidskyttar, däribland Magdalena Forsberg som mottagit priset vid fyra tillfällen. Det ska tilläggas att det dock bara är två år sedan en sportskytt senast var nominerad; 2021 var det parasportskytten Filip Jönsson efter sitt OS-guld i Tokyo. 

Nu har i alla fall Victor Lindgren chansen att bli historisk och bli den första sportskytten att vinna priset och ta en plats i svenska folkets hjärtan. Men konkurrensen är förstås minst lika tuff som den är ute på de internationella skjutbanorna - ja, kanske t.o.m snäppet tuffare, för bland övriga kandidater finns bl.a stavhoppsfenomenet Armand Duplantis, simmaren Sarah Sjöström och svenska damlandslaget i fotboll. Dessa tre får man nog ändå tippa som förhandsfavoriter. 

Hur reagerade då Victor själv när han mottog beskedet? 
– Jag blev såklart väldigt förvånad. Att få vara med och tävla om Jerringpriset fanns väl inte på kartan för så många duktiga idrottsmänniskor vi har i Sverige och jag får vara med bland dem och visa upp våran sport. Asså det trodde man inte, så blev väldigt chockad, skriver Victor i ett textmeddelande. 

Då inte många utanför skyttesportens egna sfär hört talas om Victor och kanske inte heller kan sätta sig in i hur fantastiskt stark prestation som krävdes av honom för att gå in och vinna VM-guld i sin seniordebut, så ser vi nu till att stötta vår världsmästare ordentligt genom att gå in på länken här nedan och rösta på Victor.

Man kań även ringa in och rösta på Victor om man vill donera en slant till Idrottsgalan och Radiohjälpens insamling ”Idrott är mer än bara idrott” för att motverka psykisk ohälsa. 

Första röstningsrundan avslutas 19 december klockan 15.00 då de kandidater med minst antal röster försvinner.

Så här röstar du: 
Webb
Jerringpriset 2023 - Webbrösta här 

Telefon
VICTOR LINDGREN, skytte 099-321 07
Att ring-rösta kostar 9,90 kronor per samtal (plus ev trafikavgifter) 

Richard Gardt 23-11-23