David Jonsson elva på EM - föll i särskjutning

David Jonsson sköt fullt i sista serien och tog sig vidare till särskjutning - där blev det dock en tidig sorti. Men en elfte plats på EM är inte fy skam. 

Andra dagen av juniortävlingarna i EM i kroatiska Osijek. Svenskarna levererade starkt skytte i de två återstående serierna. David Jonsson behövde bara anteckna två bommar i poängprotokollet idag vilket gjorde att han kom vidare till särskjutning om en plats i EM-finalen med 119 träffar totalt. David lyckades dock inte kämpa sig vidare och blev utslagen tidigt i shoot-off. Det blev till sist en meriterande 11:e plats i EM för David. 

Kasper Svensson kunde klättra några placeringar idag till en 29:e plats, efter att ha skjutit 21 och 23 i sina två sista serier, som gav slutresultatet 112 träff.
Dubbla 22-serier blev det för Elliot Torro Bergström som slutade på plats 52 med 101 poäng. 

I damjuniorerklassen tävlade Felicia Ros Wenche och hon gjorde bra ifrån sig i sin EM-debut. 108 träffar gav henne en 13:e placering. 112 krävdes för särskjutning om finalplats. 

Lovande EM-debut av Felicia Ros, 108 träffar och 13:e plats bland damjuniorerna. 

Juniorernas ledare Stefan Nilsson skriver följande rader om sina skyttars insatser;
David har presterat väldigt bra. 23, 25 idag och 119 totalt gav en shoot-off om finalen. Men tyvärr tog det slut där. Kasper fick totalt ihop 112 träff vilket är helt okej. Han kämpade en del med tankarna idag och med det missade han några duvor. Elliot kom igång bättre idag och närmade sig sin normala standard. Även för Felicia stämde skyttet bättre idag. Med 23, 22 fick hon ihop 108 träff.
Imorgon skjuter hon mixtävling ihop med David. Det är bara att ta nya tag där.

Resultat EM Lerduva, Osijek
Skeet - Damjuniorer

Skeet - Herrjuniorer


 

Richard Gardt 23-09-16