Finfina VM-resultat av luftgevärsjuniorerna

Victor Lindgren blev 11:a - bara några decimaler från semifinal. Pontus Kallin tog en 17:e plats och Amanda Karlsson sköt pb och slutade 21:a. 

På onsdagen var det luftgevärsjuniorernas tur att få känna på VM-hetluften i ett soligt Kairo. Sverige ställde här upp med en trio av skyttar utbildade på Skyttegymnasiet i Sävsjö, två i killar och en tjej. Damklassen startade tidigt på morgonen och där visade Amanda Karlsson (f.d elev på Skyttegymnasiet) prov på tävlingsnerver av stål när hon satte nytt personbästa med 624.8 och blev 21:a bland juniordamerna. Här krävdes 627.4 för att gå vidare till semi. 


Amanda Karlsson, nytt pb och 21:a på VM, luftgevär damjuniorer

Amanda var naturligtvis mycket nöjd med sin prestation efteråt.
- Jag gjorde min förberedelse väldigt bra, så inför matchen var jag lugn och samtidigt taggad. Under matchen blev jag mer och mer självsäker i mitt skytte och kunde därför arbeta på det sättet som jag har gjort på träning hemma. Jag är väldigt nöjd med mitt arbete under matchen och det resulterade i nytt personbästa på en såhär stor internationell tävling, säger Amanda.

Strax efter lunchtid drog juniorherrarna igång där Victor Lindgren och Pontus Kallin fanns med bland de 55 deltagarna från hela världen. Victor såg till att kröna sin redan imponerande meritlista med ännu en stark placering på ett internationellt mästerskap då han slutade på 11:e plats med 626.3 - ett resultat som bara var några futtiga decimaler ifrån att kvalificera sig in bland de åtta semifinalisterna där gränsen drogs vid 626.9. 
- Jag e väldigt nöjd med mitt utförande under matchen och att jag höll lugnet hela vägen från start till slut och att huvudet var med. Det var en sådan dag där allt funkade helt enkelt, förklarar Victor. 
Att totalpoängen var så väldigt nära att skicka honom vidare till semifinal gör honom inte ett dugg besviken. 
- Jag är supernöjd. Elva i världen ska man inte klaga på, konstaterar Victor. 


Pontus Kallin (t.v) och Victor Lindgren, båda topp 20 på VM, luftgevär herrjuniorer.

Även Pontus Kallin levererade ett starkt resultat som innebar att bägge svenskarna i herrjuniorklassen slutade topp 20 på VM. Pontus sköt 623.4 och stannade på 17:e plats och även han konstaterade att han var väldigt nöjd med dagens prestation, trots en halvdan start. 

- Det var lite svajigt till en början men sen kom huvudet och tankarna på plats och då blev de även kontrollera. Riktigt nöjd med min avslutning av matchen, summerar Pontus och refererar till sina två sista serier som var på 104.8 samt 104.5. 

Även lagledaren och tillika juniorernas tränare till vardags på Skyttegymnasiet, Paul Larm, uttryckte sin glädje och stolthet efter adepternas starka VM-insatser.  
- Starka prestationer av Amanda, Pontus och Victor. De följde sin matchplan och använde de verktygen som de hade med sig. Det finns bara en väg till framgång och det är träning.

VM Gevär/Pistol Kairo
Resultat - Damjuniorer 10 m luftgevär

Resultat - Herrjuniorer 10 m luftgevär


Richard Gardt 22-10-19