SvSF erbjuder ledarutbildningar med Leif Steinar Rolland

SvSF har anlitat Leif Steinar Rolland fram tills årsskiftet för att hålla utbildningar för barn- och ungdomsledare inom Gevär. Fram tills årsskiftet erbjuds dessa utbildningar helt kostnadsfritt till distrikt och föreningar.

Leif har själv tävlat i gevärsskytte och deltagit i tre olympiska spel för vårt grannland Norge. För oss i Sverige är han även känd som tidigare tränare vid Skyttegymnasiet i Sävsjö.

Leif kommer fram tills årsskiftet att resa runt till distrikt och föreningar för att utbilda barn- och ungdomsledare, dessutom är utbildningen helt kostnadsfri då SvSF står för alla Leifs kostnader. Utöver att hålla utbildningar arbetar han även med att ta fram nytt utbildningsmaterial.

 

Steg 1-utbildningen

Vid utbildningarna används vår grundutbildning för ledare, Steg 1 – Ledare. Utbildningen består av en allmän del som är något förenklad jämfört med vår digitala utbildning och en grenspecifik del för Gevär med nytt innehåll som är framtagen av Leif tillsammans med Gevärssektionen och kansliet.

Den allmänna delen innehåller information om vår organisation medan den grenspecifika delen framför allt innehåller skjutteknik och skjutställningar inom gevärsskytte. För att gå Steg 1-utbildningen krävs först att deltagaren har tagit Skyttekortet.

Senare under året kommer även materialet erbjudas digitalt i Utbildningsportalen och ersätta det befintliga. Det nya materialet har medfört att även Steg 1 – Allmän del och Skyttekortet behöver uppdateras och släpps så snart som möjligt.

Läs mer om Steg 1 - Ledare

 

Boka utbildningstillfälle

De distrikt och föreningar som är intresserade av att Leif kommer på besök för att hålla en utbildning tar kontakt med Leif för intresseanmälan eller boka ett tillfälle, utbildningarna beräknas ta ca. 3 - 3,5 timmar.

Kontaktuppgifter till Leif:
076 – 773 02 86
leif.steinar.rolland@skyttesport.se

I den mån det är möjligt försöker vi samordna resorna för att utbilda i närliggande områden samtidigt.

 

Presentation av Leif Steinar Rolland

Jag är 52 år och norrman. Jag startade min egen skyttekarriär då jag var 7 år (1977). Det gick några år innan jag sköt min första tävling men tyckte det var jätteroligt och jag kommer ihåg mitt första skott ännu. Som tur var så hade jag en mycket duktig bror som också sköt. Det resulterade i att det var fullt möjligt att komma med i landslaget vilket jag också gjorde och var med i 16 år. På den tiden hann jag med mycket. Det blev 3 OS, med 2 finalplatser. Vidare har jag haft 2 världsrekord. Ungefär 50% finaluppträdande på mina internationella starter och ca 50% medaljer utifrån finalerna.

Jag startade ”officiellt” som tränare i 1999 men började och intressera mig för det mycket tidigare. Som tränare är jag utbildat internationellt hos ISSF. Där har jag efter det gamla systemet B+ samt ISSF-Coach på det nya systemet. Jag är också en av få tutors som ISSF använder till att utbilda nya tränare till den lägsta nivån internationellt. Som tränare har jag arbetat i nästan alla de nordiska länderna, det saknas bara Island. Jag har arbetat som tränare med både funktionsfriska och para-utövare, juniorer och seniorer. I löpet av den här tiden har det blivit utövare ifrån Norge, Danmark och Finland som har tagit individuella guld i VM, EM och world cup samt lagguld. Utövare som har tävlat i OS och Paralympiska spelen med finalplatser. Även utövare som har varit rankade som nummer 1 i världen. Men själv med detta så glömmer jag förhoppningsvis inte det viktigaste med skytte. Det ska vara roligt (eller göy som vi sejer i Norge).

Eric Wallberg 23-06-19