EM-silver till Elin Åhlin och Kalle Olsson i mixed

Svenska mixedlaget med Elin Åhlin och Karl Olsson sköt hem ett EM-silver i mixed-klassen, detta efter att ha förlorat en tajt finalmatch mot Schweiz.

EM i Zagreb fortsatte idag med mixedklassen i 3x20 där Sverige ställde upp med en formtoppad Elin Åhlin och en halvskadad (ryggproblem) Karl Olsson. 
Svensklaget kvalificerade sig till guldmatch efter att ha tagit hem andra platsen i  kvalomgång 2 med 575 poäng sammanlagt (Elin 292, Kalle 283).

- Vi började lite skakigt i den första kvalomgången och var där 5:a av 7 lag. (Samtliga lag gick vidare). I kvalomgång 2 sköt vi bättre och kvalade in till matchen om guldmedaljen, sammanfattar Elin Åhlin.

- Jag hade fortsatta ryggproblem och jag kom inte upp i min normala nivå i stående men sköt stabilt i ligg och knä. Elin sköt väldigt bra rätt igenom så sammantaget krånglade vi oss vidare till guldmatchen, kommenterar Karl Olsson.

Det schweiziska förstalaget betående av Silvia Guignard och Gilles Dufaux stod för finalmotståndet och det blev en jämn kamp om guldet. 
- där det var ett ganska enkelt beslut vem av oss som skulle skjuta knä och vem som skulle skjuta stå, konstaterar Kalle och fortsätter: "Vi genomförde det bra och det var en tajt final men Schweiz var nån pinne bättre. Lite stolpe ut i finalen kanske men vi gav schweizarna en bra match och det var väldigt jämnt.
Nu laddar vi om för liggen imorgon."

- Vi gör en riktigt bra final och är glada över silvermedaljen, säger Elin. 
16-12 blev finalresultatet till Schweizs favör.  


EM 300 m gevär i Zagreb
Resultat från sius.com

Richard Gardt 22-07-28