Nu kan du söka elitidrottsstipendium

Skeetskytten Mark Binnermark var en av 50 elitsatsande idrottsungdomar som tilldelades RF:s och Svenska Spels Elitidrottstipendium för 2022-23. Nu öppnar höstens ansökan. 

Mark Binnermark från Uppsala JSK fick ta emot Elitidrottsstipendium på 50.000 kr på årets Idrottsgala i Avicii Arena (Globen). Ansökan för Elitidrottsstipendium för 2023-2024 har nu öppnat. Sista ansökningsdag är den 2 maj 2023.

Läs här vad som krävs för att kunna ansöka 

Elitidrottsstipendiet är ett samarbete mellan Riksidrottsförbudet och Svenska Spel och ska möjliggöra för den aktiva att kunna kombinera elitidrott och studier efter gymnasiet.

Med Elitidrottsstipendiet hoppas vi kunna skapa goda förutsättningar för utövarna så att svensk idrott kan nå fler idrottsliga framgångar internationellt. Samtidigt vill vi ge bättre förutsättningar för elitidrottsaktiva på landslagsnivå att ha ett bra liv både under och efter idrottskarriären.

Riksidrottsförbundets och Svenska Spels Elitidrottsstipendium har delats ut sedan 1980, och många framgångsrika idrottare har fått stipendiet, däribland ett flertal sportskyttar. 


 

Richard Gardt 23-02-17