Viktig information från J.P Sauer & Shon

Återkallelse av J.P SAUER-pipor i kaliber 6,5x55 tillverkade av J.P Sauer & Shon GmbH, Isny 

Bakgrund:
Kvalitetskontroller har visat att produkten inte lever upp till kvalitetskraven samt att tester har visat att det kan förekomma en försvagning i pipan, som i sin tur i värsta fall kan leda till stora skador på geväret.

Utifrån resultaten av de utredningar J.P SAUER har gjort med metallframställningen kan de inte dra en generell slutsats om varför felet uppstod. Däremot bekräftar de praktiska testerna att förändringar i produktionsprocessen lyckats undvika förtidig försvagning i pipan.

För att säkerställa säkerheten hos skyttarna har J.P SAUER beslutat att återkalla följande pipor i kaliber 6,5x55 STL-000131-STL-002200 för att utan kostnad ersätta dem med en ny pipa.

Vi ber er att sluta använda er Sauer 200STR-pipa i kaliber 6,5x55 omedelbart och kontakta oss på gesab@skyttetjanst.se för returförfarandet.

Er pipa kommer sedan att skickas ner till fabrik för att kostnadsfritt bytas ut mot en ny pipa. 

Leverans av nya pipor kommer vara tillgängliga med start i april 2023.

Ni får under inga omständigheter skicka pipor direkt till Isny.

Om ni inte längre är ägare till ovan nämnda pipor så ber vi er att informera oss om den nya ägaren. Vi kommer sedan att informera den nya ägaren omedelbart.

Vi tackar så mycket för förståelsen och samarbetet samt att J.P Sauer vill be om ursäkt för allt besvär som det har orsakat.

Richard Gardt 22-12-12