Dags att boka ledarutbildning med Leif Steinar Rolland

Fram till årsskiftet har SvSF anlitat Leif Steinar Rolland för att hålla ledarutbildningar för barn- och ungdomsledare inom Gevär, utbildningarna erbjuds helt kostnadsfritt till distrikt och föreningar. Leif har nu varit ute och besökt som ett par föreningar och har redan flera inbokade besök i höst.

Många föreningar drabbades hårt under coronapandemin och tappade många ledare och skyttar. Som ett led i att utbilda fler barn- och ungdomsledare har Leif anlitats av SvSF för att besöka distrikt och föreningar och hålla ledarutbildning. Utbildningen är ca. 4 timmar inkl. fika och SvSF står för alla Leifs omkostnader.

 

Steg 1-utbildningen

Vid utbildningstillfället används SvSF:s grundutbildning för ledare, Steg 1 – Ledare, som består av en allmän del, en grenspecifik del för Gevär samt att det tillkommer en praktisk del.

Gevärsdelen är helt ny och framtagen av Leif tillsammans med Lolo Ramsing i Gevärssektionen och med stöttning av Eric Wallberg på kansliet. Även den allmänna delen har fått en större uppdatering och förenklats för Leifs utbildningar och i vår digitala utbildning i Utbildningsportalen.

Skyttekortet är ett förkunskapskrav för att gå Steg 1-utbildningen. De som saknar Skyttekortet vid Leifs ledarutbildning får sitt kursintyg först efter att Skyttekortsutbildningen är genomförd.

Läs mer om Steg 1 – Ledare

 

Ledarutbildning hos Kisa SKG

Söndag den 13:e augusti besökte Leif Kisa Skyttegille för att utbilda nya ledare i föreningen, Kisa SKG delar här med sig av besöket.

När Leif Steinar Rolland besökte Kisa Skyttegille var även Gamleby Skyttegille inbjudna att delta och totalt blev vi 14 personer som deltog, blandat vuxna och ungdomar. Hela utbildningen hölls i Kisas inomhuslokal i Stjärnebos källare.

Leif är väldigt pedagogisk och kunnig som instruktör/utbildare. Han gav flera 5 minuters pauser och fick alla att hänga med i teorin där han även delade med sig av sina egna erfarenheter som vävdes in i den teoretiska texten vilket gav oss en större förståelse jämfört med att läsa en text.

Under utbildningen bjöds alla på köttbullsmacka, hembakta drömmar, kaffe eller läsk. Uppskattat och gott.

I den praktiska biten parade vi in oss två och två. Den förste fick sätta sig och sikta in sig med luftgevär medan den andra skulle ställa frågor och hjälpa till att se vad som ev. kunde förbättras i sittande skjutställning. Exempelvis: Vilken skillnad det ger att flytta kudden framåt eller bakåt på bordet och hur känslan ändras av att stolen ändras i höjd m.m. Sedan bytte vi plats och började om. Leif gick runt bland oss och gav råd och idéer.

Alla deltagare fick med sig kunskap vi inte haft innan och som vi nu kan ta med oss för att träna på och lära ut till både ledare och skyttar som inte var med på utbildningen.

Vi rekommenderar starkt att ta möjligheten att genomföra utbildningen med Leif Steinar Rolland.

Stort tack till Leif Steinar Rolland och Svenska Skyttesportförbundet!

Leif hos Kisa SKG

 

Boka utbildningstillfälle

Leif har redan flera inbokade utbildningar och intresseanmälningar inför hösten. Om ert distrikt eller föreningen önskar att Leif kommer till just er bör ni höra av er så snart som möjligt innan kalendern är fullbokad.

Kontaktuppgifter till Leif:
076 – 773 02 86
leif.steinar.rolland@skyttesport.se

Vi uppmanar till att försöka samordna utbildningar med närliggande distrikt och föreningar, på så sätt kan vi effektivisera resorna och hinna utbilda så många ledare som möjligt innan årsskiftet.

Läs mer om ledarutbildning med Leif Steinar Rolland

Eric Wallberg 23-08-30