Ännu ett svenskt skeetbrons

Mark Binnermark var i toppform efter gårdagens brons i individuella tävlingen och ledde skeetlaget till en ny pallplacering i dagens lagtävling.

Fylld av självförtroende efter gårdagens individuella brons, visade Mark Binnermark upp mästerligt lerduveskytte i dagens lagtävling. Mark var hundraprocentig i grundomgången och prickade 75 av 75 duvor(!). Lagkamraterna, Isac Parkner (69 poäng) och David Jonsson (66 poäng), presterade också på topp och såg till att det svenska laget placerade sig på en delad tredje plats med Tjeckien i grundomgången. I lagtävlingen går ettan och tvåan till guldfinal medan trean och fyran gör upp om bronset, följaktligen ställdes svenskarna mot Tjeckien i bronsmatchen, som blev långt ifrån odramatisk. 

I medaljmatcherna skjuter de en station åt gången med 4×3 duvor per lag. Bäst lag per station får två poäng. Ett poäng vid lika resultat. Först till sex poäng vinner. Efter två stationer ledde Tjeckien med 4-0. Svenskarna lyckades då vinna de tre avslutande stationerna med 2-0 och ta hem segern med 6-4. En oerhört stark vändning! 

Lagledare Stefan Nilsson sammanfattar sina skyttars insatser med följande ord:  "Mark sköt fantastiskt med ett förstärkt självförtroende efter gårdagens brons. Isac gjorde som vanligt en stabil insats och David kom igång riktigt bra han också. David har skjutit bättre och bättre efter hand här i Suhl. I finalen började de lite skakigt och låg under men de kom in i skyttet igen och på tredje stationen tog de välbehövliga två poäng. Efter det sköt killarna fint medan tjeckerna började bomma. Det var en kämpa laginsats som grabbarna gjorde."

RESULTAT GRUNDOMGÅNG
 Mark Binnermark - 75 (25, 25, 25)
Isac Parkner - 69 (21, 24, 24) 
David Jonsson - 66 (22, 21, 23)
Total: 210 poäng

Richard Gardt 22-05-18